2010. október 10., vasárnap

Spenótos lasagne

Az úgy volt...
hogy olyan szépen sütött a nap odakint. Úgyhogy "elvégre a picinek kell a friss levegö" jelszóval jó négy óra hosszat túráztunk, pedig ugye annyi más dolgunk is lenne... Friss-levegö-mérgezés miatt Annapanna este hétkor beájult az ágyba, én meg összedobtam egy spenótos lasagne-t, mert se idöm, se kedvem nem volt még órák hosszat a konyhában tücskérezni.

Gyors, egyszerű és nem drága kaja:
A fagyasztott spenót az én konyhámban alapvető élelmiszernek számít. Felolvasztom, só, bors meg egy kis szerecsendió kerül bele. Kevés tejjel felengedem, gombát párolok és belekeverem. Ennyi a töltelék "bonyolult" része.
Spenót, lasagne-lap, sajt, spenót, lasagne-lap, sajt, míg tele nem lesz a tepsi. Vagy amíg el nem fogy valamelyik hozzávaló. Ideális esetben spenót kerül legfelülre, arra természetesen sajt, meg egy kis tejföl.

Mehet izzadni a sütőbe, kb. fél órára, míg meg nem barnul a teteje.
A spenótból ma lecsaltam néhány kanálnyit, abból holnap spenótos táska készül, fetasajttal. Ahhoz majd kép is lesz, de a lasagne maradékáról már nem érdemes fotót csinálni.

Most irány a vasalóállvány. Nesze neked, friss levegő.

1 megjegyzés:

  1. Mmmmm... de finoman hangzik. Imádom az ilyen spenótos töltötteket. Meg is fogom csinálni.

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...