Finom zsenge tököt vettem, és a szokásos módon elkezdtem tökfőzeléket főzni, vagyis üvegesre pároltam egy fej hagymát. Aztán valahogy nem volt szívem megszórni pirospaprikával. Inkább csak rátettem a gyalult tököt a hagymára, megsóztam, és a saját levében főztem puhára, fél csokor kapor társaságában.
Behabartam (egy kanál liszt - kevés vízzel simára keverve - , és igény szerinti tejföl), beleszórtam a kapor másik felét, és még pár percig főztem, míg kissé besűrűsödött.
Egy kis citromlével savanyítottam, mert folyamatosan kapom az ívet, hogy a tisztítószereket nem való belerakni az ételbe. Ez pontosan így van, ezért sosem főzök Domestossal. A tökfőzelékbe viszont továbbra is jó lesz nekem az ecet.
És a "pirosat", vagy a "fehéret" imádod? Ecettel, vagy anélkül?
VálaszTörlésBiztos finom volt a tökfőzelék! Én is így főzöm.
VálaszTörlés