2011. április 4., hétfő

Tavaszodik

A 2011-es karalábészezont ezennel ünnepélyesen megnyitom!
Tegnap megfőztem az idei tavasz első karalábéfőzelékét. A recept változatlan, tavaly már beírtam.
Most parmezános csirkét ettem hozzá, ami meg aztán annyira egyszerű, mint a barlangrajz. Gyanítom, hogy megint nem én találtam fel, de sebaj, én iszonyúan örültem, hogy húdemennyire kreatív vagyok :-) Amúgy is hűtőürítés a program, és bujdokolt a sarokban egy kis darab parmezán, nyilván betonkemény kövület, csupa öröm volt reszelni.
Volt otthon csirkemellfilé, ezt vékony szeletekre vágtam, megsóztam, és a reszelt parmezánba nyomkodtam. Aztán megsütöttem mindkét oldalát. Slusszpassz.

Aztán még kotyvasztottam egy tejszínes-gombás csirkeragut, aminek a nevében kb. benne is van minden lényeges :-) Csirkehúst kockákra vagdostam, megpirítottam, megsóztam, megborsoztam, öntöttem rá egy kis fehérbort, ezt nem kellett volna, na mindegy, aztán dobáltam bele egy-két marék negyedekre vágott gombát, még egy kicsit kavargattam, megszórtam kakukkfűvel, petrezselyemmel, felöntöttem tejszínnel, szevasz. Tejszín nélkül jobban ízlett, csak akkor meg nem volt szottyos, én pedig olyat akartam.

Ezekkel elleszek a héten, még van egy sonkás-sajtos tésztaszósz is, szóval várhatóan kitart a kajám péntekig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...