Lehet, hogy van már a bejegyzések között hasonló, de most a zöldborsó címkére rákeresve nem láttam, ezért beírom.
A csirkemell másik feléből lett.
Ezt nem szeletekre vágtam, hanem apró kockákra. Kevés olajon addig sütöttem a húskockákat, míg minden oldalon kifehéredtek, aztán megsóztam, óvatosan borsoztam, kevés vízzel felöntöttem (mert a sótól levet is engedett), és fedő alatt puhára pároltam. Akkor beleszórtam két kis marék zsenge zöldborsót, és tovább főztem együtt, de már fedő nélkül. A borsó annyira friss és még "gyerek" volt, hogy egy-két perc alatt máris megpuhult. Akkor felöntöttem egy kevés főzőtejszínnel, éppencsak felforraltam, és már kész is volt.
Rizst főztem hozzá.
Utána eszembe jutott, hogy a borsót a rizsbe is tehettem volna, és akkor a csirke csak tejszínes.
De igazából most ilyen lett, és kész :-D
Köszönöm a receptet, egyszerű volt elkészíteni, és nagyon finom lett! :)
VálaszTörlésDe jó, örülök, hogy sikerült, és ízlett is!
VálaszTörlés