Talált hozzávalókból:
- kb. két-három maréknyi csirkemellfilé, apró kockákra vágva
- fél doboz konzervkukorica
- kis darab márványsajt
- egy kis doboz főzőtejszín
- tészta
- só, bors, olaj
Kevés olajon fehéredésig sütöttem a csirkemellet, akkor megsóztam, megborsoztam, és a levében, amit eresztett, tovább pároltam. Beleborítottam a kukoricát is. A márványsajtot szétnyomkodtam, és alaposan összekevertem a tejszínnel, hogy ne maradjanak benne sajtmorzsák. Amikor elkészült, máris a csirkefalatokra öntöttem, és addig főztem, míg eléggé besűrűsödött.
Közben egy másik fazékban vizet forraltam, és a talált tarka orsótésztából igény szerinti mennyiséget főztem hozzá. 3 adagra volt igény :-D
Hamar elkészül, és aki szereti a márványsajtot, annak finom kaja - csak hát ugye sokan már a szagát se bírják. Nekik főzzetek inkább mást :-D
Nagyon finom lehet
VálaszTörlésHogy te miket tudsz! Fini kaja lehet és ami nem utolsó szempont gyakran, hogy gyors is.
VálaszTörlésköszi az ötletet
Anice, ha kipróbálod, ugye elmeséled, hogy ízlett-e? :-)
VálaszTörlés