2010. augusztus 23., hétfő

Márványsajtos csirkeragu

Talált hozzávalókból:
- kb. két-három maréknyi csirkemellfilé, apró kockákra vágva
- fél doboz konzervkukorica
- kis darab márványsajt
- egy kis doboz főzőtejszín
- tészta
- só, bors, olaj

Kevés olajon fehéredésig sütöttem a csirkemellet, akkor megsóztam, megborsoztam, és a levében, amit eresztett, tovább pároltam. Beleborítottam a kukoricát is. A márványsajtot szétnyomkodtam, és alaposan összekevertem a tejszínnel, hogy ne maradjanak benne sajtmorzsák. Amikor elkészült, máris a csirkefalatokra öntöttem, és addig főztem, míg eléggé besűrűsödött.

Közben egy másik fazékban vizet forraltam, és a talált tarka orsótésztából igény szerinti mennyiséget főztem hozzá. 3 adagra volt igény :-D

Hamar elkészül, és aki szereti a márványsajtot, annak finom kaja - csak hát ugye sokan már a szagát se bírják. Nekik főzzetek inkább mást :-D

3 megjegyzés:

  1. Hogy te miket tudsz! Fini kaja lehet és ami nem utolsó szempont gyakran, hogy gyors is.
    köszi az ötletet

    VálaszTörlés
  2. Anice, ha kipróbálod, ugye elmeséled, hogy ízlett-e? :-)

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...