2010. szeptember 14., kedd

Miért nem vásárolok a héten?

Egyrészt nyilván azért, mert már megint "nincs" pénzem. (Ámbár inkább arról van szó, hogy most másra kell.) Másrészt meg jövő karácsonykor se fogom tudni leolvasztani a hűtőt és a fagyasztót, ha mindig csak pakolok bele.

Ezek vannak a hűtőben (meg nyilván a "kötelezőek", de most nem törekszem teljes listára):
- 2 virsli
- negyed kelkáposzta
- néhány krumpli
- tejföl
- maradék sajt utolsó csücske
- vöröshagyma és fokhagyma is van

Ilyeneket láttam a fagyasztóban:
- egy fél csirkemell
- egy doboz bolognai szósz
- egy doboz vadasmártás
- két picike doboz pörkölt
- nokedli
- zöldbab
- kakas, ebből pörkölt lesz, de most még nem játszik

Meg persze van száraztészta és rizs, sőt bulgur, kuszkusz és sárgaborsó is. Lehet, hogy a jövő héten se vásárolok :-D

Ellenben most összehívok egy értekezletet: fenti alapanyagokból ki miket főzne egy hétig?

3 megjegyzés:

  1. Kelkáposzta, virsli, burgonya, tejföl egy kis adag frankfurti leves

    VálaszTörlés
  2. Aha, az nekem is listás. Meg a palócleves is: zöldbab, krumpli, maradék pörkölt, tejföl.

    VálaszTörlés
  3. Krumplifőzelék sült virslivel? Kelkáposztafőzelék fasírttal? Nem tudom, mennyi krumpli van. A fasírt jó módszer arra, hogy felszaporítsunk kevés húst (fél csirkemell).

    Tojás van? Rántott leves, Köménymagos leves, tojásleves - könnyű vacsorára. Hagymaleves burgonyagombóccal és utána bő zsírban sült krumplifánk, amit másnap is lehet enni.

    Sárgaborsóleves és -főzelék. Csőbensült zöldbab? Hú, de jó is az és nem kell hozzá csak besamelmártás (liszt, vaj, tej) meg sajt!

    A vadasmártást és a bolognai szószt leginkább tésztával tudom elképzelni, ilyen fantáziátlan vagyok, na! Bár a bolognai szósszal és a csirkével kezdhetnél valamit, de úgyis annyi pörköltet eszel, nem lesz étvágyad még egy piros húsra. Legyen inkább főtt csirkemell, aminek a levese cérnametélttel, a húsa a vadasmártással ehető.

    Viszont eszembe jutott, hogy ha a pörkölt másodjára nem jönne be, akkor rizzsel vagy bulgurral vagy kuszkusszal készíthetnél valami "ludaskásaszerűséget" belőle.

    A nokedli jó a pörköltek mellé vagy tojásos galuskának és a másik pörkölt mellé száraztészta is jó.

    És a bónusz (ki nem fogod találni): Mindened van egy kis adag kiváló sajtos tésztához. ;o)

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...