2011. december 22., csütörtök

Céklaleves, csőben sült brokkoli

Szerintem az ismerőseim nagy része messzire elkerülne a mai menü hallatán, de Judit húgomnak ízlik, és mint tudjuk, rám is jellemző, hogy képes vagyok hosszabb ideig húsmentesen, (furcsa) zöldségeken élni :-)

A leveshez egy öklömnyi céklát meg egy kb. ugyanakkora krumplit meghámoztam, felkockáztam, és egy liter vízben megfőztem. "Mentes" ételízesítőt tettem csak bele. (Mármint tartósítószer- és színezékmentes természetesen.)

Amikor minden puha volt, botmixerrel turmixoltam, és egy kis tejszínnel behabartam. Utólag még egy kicsit megborsoztam, mert olyan kedvem támadt, de szerintem legközelebb egy kis szerecsendiót is elviselne. Tálaláskor szórtam bele levesgyöngyöt.

A brokkolihoz: rózsáira szedtem és megmostam egy félkilós csomag brokkolit (a szárát félretettem, jó lesz levesnek), és sós vízben előfőztem. Lecsöpögtettem, és egy kiolajozott jénaiban elrendeztem. Leöntöttem tojással elkevert tejföllel, a tetejére prézlit szórtam, és addig sütöttem, míg megpirult.

Egyik se egy nagy durranás, de hamar kész volt, és - szerintünk - finom is :-D (Meg olcsó :-)

2 megjegyzés:

  1. karfiolt szoktam hasonlóan készíteni, meg zöldbabot.
    kipróbálom legközelebb brokkolival is:)
    kevés reszelt sajt ugye nemigen ront rajta?
    :)

    VálaszTörlés
  2. Csak javíthat, de nálunk épp nem volt itthon :-D

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...