2011. december 23., péntek

A mai ződek: kelkáposzta, zöldbab

Továbbra is vegában nyomulunk.
Ma például húsmentes frankfurti leves lesz az ebéd, ami - ha jobban meggondolom - egy túl sok vízzel készülő kelkáposztafőzelék :-D De tényleg.
Úgy készült, hogy felkockázott krumplit, meg szeletekre vágott kelkáposztát feltettem főni, sóval, majorannával meg 1-2 gerezd fokhagymával. Paprikás rántást készítettem bele. Még majd aki szeretné, a tányérjában meg is tejfölözheti.

Utána paradicsomos zöldbab lesz, ez még folyamatban van: fél zacskó mirelit zöldbabot fokhagymával-sóval-borssal megpárolok, aztán felöntöm egy kis passzírozott paradicsommal, és sűrűre főzöm. Ha még eszembe jut valamilyen fűszer, akkor esetleg belerakom :-D

Ezek már tesztelt kaják, szóval Judit meg fogja enni. Meg én is, de az mindegy :-D

3 megjegyzés:

  1. Ha igazi frankfurti levest akarsz enni, látogasd meg a blogomat:
    http://eshobbychef.blogspot.com/search?q=Igazi+frankfurti
    A virslit kihagyhatod.
    Kellemes Karácsonyt!

    VálaszTörlés
  2. Hű, ez nagyon guszta! Egyszer biztos kipróbálom, de most csak ilyen minimál-izé telt tőlem :-D

    VálaszTörlés
  3. Áldott, békés ünnepeket kívánok

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...