Hallottam ilyenről, és egyszer kipróbáltam, de engem zavartak a kenyérszemcsék benne. Én habarással készítem. Vagy nagyon ritkán rántással, de az is csak olyan, hogy a lisztet éppen megfuttatom a zsiradékon.
A hintés az szerintem olyan, amikor a cuccot megszórod liszttel, elkevered, és utána felöntöd tejjel.
Nekem volt egy időszakom, amikor nem főz(het)tem zsömlésen a spenótot, mert az akkori pasim finnyogott, hogy "aaaanyunemíííígyszoktaaa". Akkoriban azt a módszert alkalmaztam, hogy valami besamelmártás-féleségbe kevertem bele a spenótot. Úgy is finom egyébként.
De nekem a tuti az, amikor egy kicsit berántom (jóóóóó fokhagymás rántással), de még nem túl sűrűre, és aztán még belenyomatom a zsömlét. Nem turmixolom össze, mert direkt imádom benne a darabkákat. Ámbár szépnek nem mondanám :-)
Egyébként a besameles az elég edénytakarékos is volt, mert bár lehet, hogy ez tök eretnek dolgo, de úgy szoktam, hogy miután a vajon/olajon megfuttatott lisztet felöntöttem tejjel, utána mindig kicsire levettem a lángot, beletettem a cuccba a fagyott spenóttömböt, és csak miután kiolvadt szép lassan, utána állítottam nagyobbra a lángot, és akkor meg be tudott már sűrűsödni. Megúszom az egészet 1 db spenótos lábos elmosogatásával :-)
Magamnak is szoktam így főzni (is) még néha, de a zsömle az akkor is megy bele :-D
Régebben egyszer kipróbáltam ezt a norbiápdét dolgot, akkor pl. zabkorpás spenótot főztem, igazából azt kell mondjam, hogy egyáltalán nem volt az olyan rossz, mint ahogy hangzik :-D
Én is teszek bele. Igen: jóóó fokhagymás rántást, igen: tejbe áztatott zsömlét, sőt: egy egész tojást is. Én üresen szeretem, de pörkölttel is fincsi. És bocs, hogy fél év elteltével reagálok, én most találtam a blogra. :) Tetszik és jelentem maradok! :)
Felraktam...látod?
VálaszTörlés(és mikor tehetem le?)
Látom! Le is teheted, köszi! :-D
VálaszTörléshogy? nem is értem, MIT lehetne mást???
VálaszTörlés:o) Nálunk biza' hintéssel és tejjel készül. De másutt ettem már zsemléset is, az is finom.
VálaszTörlésHallottam ilyenről, és egyszer kipróbáltam, de engem zavartak a kenyérszemcsék benne. Én habarással készítem. Vagy nagyon ritkán rántással, de az is csak olyan, hogy a lisztet éppen megfuttatom a zsiradékon.
VálaszTörlésSzóval, sajnálom, egy kéz LE::):):)
Én, én , én!!!!
VálaszTörlésajjaj, ezekről még nem hallottam, és nem is tudom elképzelni, hogy milyen lesz zsemle nélkül. nem túl híg?
VálaszTörlésmi az a hintés?
A hintés az szerintem olyan, amikor a cuccot megszórod liszttel, elkevered, és utána felöntöd tejjel.
VálaszTörlésNekem volt egy időszakom, amikor nem főz(het)tem zsömlésen a spenótot, mert az akkori pasim finnyogott, hogy "aaaanyunemíííígyszoktaaa". Akkoriban azt a módszert alkalmaztam, hogy valami besamelmártás-féleségbe kevertem bele a spenótot. Úgy is finom egyébként.
De nekem a tuti az, amikor egy kicsit berántom (jóóóóó fokhagymás rántással), de még nem túl sűrűre, és aztán még belenyomatom a zsömlét. Nem turmixolom össze, mert direkt imádom benne a darabkákat. Ámbár szépnek nem mondanám :-)
nodevajon miért kellene külön besamelmártást készíteni, mikor ott van a tejes zsemle mártás:)
VálaszTörlésno mindegy, én is a te tuti verziódat szeretem.. picit szoktam turmixolni... inkább csak a plusz1 darab mosogatnivaló miatt:)
Egyébként a besameles az elég edénytakarékos is volt, mert bár lehet, hogy ez tök eretnek dolgo, de úgy szoktam, hogy miután a vajon/olajon megfuttatott lisztet felöntöttem tejjel, utána mindig kicsire levettem a lángot, beletettem a cuccba a fagyott spenóttömböt, és csak miután kiolvadt szép lassan, utána állítottam nagyobbra a lángot, és akkor meg be tudott már sűrűsödni. Megúszom az egészet 1 db spenótos lábos elmosogatásával :-)
VálaszTörlésMagamnak is szoktam így főzni (is) még néha, de a zsömle az akkor is megy bele :-D
Régebben egyszer kipróbáltam ezt a norbiápdét dolgot, akkor pl. zabkorpás spenótot főztem, igazából azt kell mondjam, hogy egyáltalán nem volt az olyan rossz, mint ahogy hangzik :-D
juj, ezt nem merem kipróbálni, a besamelt mindig leégetem:(
VálaszTörlésa zabkorpásat, azt ki merném, csak nem akarom:)))
Én is teszek bele. Igen: jóóó fokhagymás rántást, igen: tejbe áztatott zsömlét, sőt: egy egész tojást is. Én üresen szeretem, de pörkölttel is fincsi.
VálaszTörlésÉs bocs, hogy fél év elteltével reagálok, én most találtam a blogra. :) Tetszik és jelentem maradok! :)
Köszi, Zsuzsi :-D
VálaszTörlés