2013. augusztus 23., péntek

Tortillatekercs babbal és kolbásszal

Amikor úgy érek haza, hogy "Kaját nekem ide, de most azonnal", olyankor elég kegyetlen a felismerés, hogy magamnak kell megcsinálnom. Fáradt is meg nyűgös is vagyok, de főleg éhes, és körülbelül tíz percet vagyok hajlandó "főzéssel" tölteni. Fáradtságra valami ütős kaja kell, nyűgösségre meg kolbász, de a CBA-ban meg ne vegyétek ezt a Brutális nevűt, mert igen rossz.

Az előrecsomagolt tortilla-lapokkal tavasz óta vagyok mélyebb barátságban, azóta mindig tartok itthon. Kolbászt is. Babkonzervet mondjuk pont nem, de mondjuk úgy, hogy jókor voltam jó helyen, épp vásárlás közben jött az ihlet, hogy hoppáhoppá, akkor mi lesz ma vacsira.

Felkarikáztam egy arasznyit a Brutálisan rossz kolbászból (ízesítőanyagnak egye fene, megfelel, de csak most az egyszer), és egy kicsit megsütöttem. Ráöntöttem a babot, szándékaim szerint a leve nélkül, de ez nem jött össze. Kicsit összenyomkodtam, hogy a babszemek összetörjenek, és felszívják a levét, valami nem olyan szép masszát képzeljetek el, de mire elképzeltétek, már kész is volt, elzártam a gázt. Só nem kell bele, máson meg lusta voltam gondolkodni.

Egy tortillalapot (kivételesen) a mikróban pár másodpercig melegítettem, megkentem a babos-kolbászos töltelékkel, bőőőőőőőőven reszeltem rá sajtot, valahogy felcsavartam, és még ki se értem vele a konyhából, már fel is faltam! Laktató, igazából egy elég, de nekem csak két tortillám volt, és nem akartam, hogy az az egy megmaradjon (álszent pofa) :-D

2 megjegyzés:

  1. jól hangzik!
    hol veszed a tortillát? nekem mindig megszárad a maradék...

    VálaszTörlés
  2. Hű, bocs, elmaradtam a válasszal. A CBA-ban vettem, de gondolom, házilag elkészíteni se lenne túl nagy macera, csak még nem próbáltam. Csinálj belőle csipszet, ha megszárad :-D

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...