2011. október 25., kedd

Tonhalas tészta

El se hiszem, hogy ezt eddig még nem írtam be. Az egyik kedvenc tésztás válságkajám, sőt, válságmentes időszakokban is nagyon szeretem :-)

A tészta az tészta, úgyis mindig van otthon, első lépésben ebből főz az ember annyit, amennyire szükség van, és olyan alakút, amilyet éppen talál. Jó, persze a cérnametélt kevésbé szerencsés, de például a spagetti, a penne, a masni- meg az orsótészta mind megfelel a célnak.

A szósz pedig úgy készül, hogy egy kisebbfajta vöröshagymát fel kell kockázni, olajon picit megpirítani, de nem barnásra, csak üvegesre. Jöhet bele egy gerezd zúzott fokhagyma, és rögtön a nyomában egy lecsöpögtetett tonhalkonzerv. A robbantott típusú is tökéletesen megfelel, de azért a másik, amelyikben egy nagyobb darab van, az valamivel igényesebb :-) Ha egydarabos volt a konzerv, akkor szét kell nyomkodni, a másikkal még ennyi munka sincs, és máris utánaküldhetünk egy pohár tejfölt, ami tulajdonképpen tejszín is lehet, vagy tejföl és tejszín vegyesen. Egyet rottyan, közben meg tudjuk kóstolni, és ízesíteni sóval, borssal, meg a kakukkfüvet is szereti. Tulajdonképpen kész is.

Lehet tuningolni olívabogyóval, zöldségekkel, sajttal, miegymással, és állítólag szokták készíteni paradicsomszószos változatban is, de én úgy még nem próbáltam, mert ez a tejfölös nagyon bejön.

Egy konzervből és egy kispoharas tejfölből két adag szósz jön ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...