2011. június 27., hétfő

Juhtúrós zöldbab

Tegnap az eredeti tervek szerint valami köretet is készítettem volna a rántott patisszonhoz, és akkor elég lett volna még mára is.
De végül a köret érdeklődés hiányában elmaradt, a patisszont meg felfaltam mind, így este még ki kellett találnom, hogy mi legyen a mai elhozós ebéd.

Mivel amúgy is filmet néztem, bevittem magammal egy csomó zöldbabot, hogy hurrá, akkor ezt most remekül meg lehet tisztítani. Közben azt is kitaláltam, hogy juhtúrós zöldbab lesz belőle, és amikor már eleget megtisztítottam, akkor a következő reklámblokkokat kihasználva el is húztam a konyhába :-)

Sós vízben nem túl puhára főztem a zöldbabot (nem aprítottam túl kicsikre, csak félbevágtam mindet, a nagyon hosszúakat háromba), aztán leszűrtem, és egy kiolajozott jénaiba tettem. Egy kis juhtúrót, 2 tojást és néhány kanál tejfölt simára kevertem, és a zöldbabra öntöttem. Átsütöttem a sütőben, és kész.

Minimál, de nagyon finom.

(A zöldbab nem volt olcsó a piacon, 500 Ft/kg, de nekem sokáig elég lesz, most is csak néhány maréknyi fogyott el belőle, a többit meg lefagyasztom.)

2 megjegyzés:

  1. igen, minimál, de meghökkentően új és izgalmas:)

    és ez már nem az első:)

    VálaszTörlés
  2. Köszi, örülök, hogy tetszett :-D

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...