2012. január 3., kedd

Egyszerű estebéd

Gyorsan össze kellett ütnöm valami finomat és olcsót, mire a férjem este hazaért. Felforraltam a vizet és kifőztem két zacskó rizst. Közben megpucoltam egy fél zellert, egy szál fehérrépát, két nagyobbacska sárgarépát és egy fej hagymát, jó nagyot. És három fej gombát. Mindegyiket lereszeltem a zöldségreszelőn karikára, de hagytam hogy a répa elferdüljön, így olyan ellipszis formájúak lettek. Kis olajon a serpenyőben megpároltam, közben került rá só, bors, bazsalikom és még néhány zöldfűszer, amit a szekrényben találtam. Amikor majdnem jó lett, hozzákevertem a rizst. Az is a majdnem jó állapotában volt, tehát felöntöttem egy kis vízzel, had dagadjon még :). Eszembe jutott, hogy a múltkor ilyesmihez öntöttem egy kis fehérbort...most vörös volt csak a hűtőben, hát azt öntöttem. És milyen jó ötlet volt :). Pár perc alatt a rizs megpuhult, a bor megízesítette a zöldségeket és kellemes tejeskávéhoz hasonlító színű lett az egész rizs.
És nagyon finom volt :)

1 megjegyzés:

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...