2012. október 29., hétfő

Két jó kaja egy kiló vacak akciós húsból

Vettem egy kiló sertéscombot, mer' akciósan árulták, aztán szerintem a fele víz volt, legalábbis rengeteget engedett ki magából főzés közben, ami így valóban főzés lett, pedig párolni szerettem volna. Az eredmény ennek megfelelő, nem lett olyan igazán omlósan puha.

Szóval az egész úgy kezdődött, hogy felszeleteltem a húst, és a szokásos kedvenc módszeremmel szerettem volna elkészíteni (sóz-borsoz, elősüt, nagyobb darabokra vagdalt paprikát-paradicsomot-vöröshagymát belehajigál, pár gerezd fokhagymát szintén, aztán kevés, mondom: KEVÉS vízzel felenged, fedő alatt szép lassan párol, vizet igény szerint újratölt). Gondoltam, jó lesz főzelékhez - kelkáposztát is főztem tegnap egy nagy lábossal, mert sógornőm készült átjönni az unokaöcsémmel -, a maradékot meg lefagyasztani terveztem.

Öhö. Öcsém elhúzta a száját balra, hogy ő a kelkáposztát nem szereti. Mondjuk nem tudom, mióta, szerintem csak játssza az eszét, és különben is úgy volt, hogy ő nem jön :-D Na mindegy, legyen neki gyereknapja, főztem gyorsan egy kis tarhonyát, a húst meg elfeleztem. A szaftot a majdnem teljesen szétfőtt zöldségekkel elturmixoltam, pár kanál tejfölt kevertem hozzá, visszatettem az erre szánt hússzeleteket, és még egy-két percig főztem együtt. Ez ellen már nem tiltakozott.

Egyébként megszívja még, mert csomagoltam nekik elvivősre is, de csak a főzelékből, mert abból maradt több :-D




5 megjegyzés:

  1. én tarját szoktam így készíteni, igaz, én még egy kis libazsírt és pici bort (a víz egy része helyett) is hajigálok bele:)))

    VálaszTörlés
  2. Ócsó húsnak híg a leve :) - én is jártam már így, én csülökkel.

    VálaszTörlés
  3. Egyszer én is sütöttem tarját így nagyon lassan, mangalicazsírban, amennyi ellepte. Borzasztó disznózsír-íze lett, sohatöbbé. De olyan sülthusis zsírt szerettem volna létrehozni. Hát, nem sikerült.

    Olcsóhús, persze, én is a piacra járok inkább, már amikor sikerül. Amikor meg nem, akkor így jártam. Azért végeredményben nem lett rossz, kihoztam belőle, amit lehetett.

    VálaszTörlés
  4. jaj, hát az mitől lehetett olyan rossz??

    nekem mindig sikerül, nagy kedvencünk! de azt hiszem, nem úgy csinálom, ahogy te próbáltad:)

    enyém: tarja szeletelve, só-bors, elősüt, pici bor, víz alá, kevéske libazsír és kész. semmi disznózsír, meg ellepi(?!) jesszasz, MENNYI zsír lep el egy egész tarját??? ó, nem:)

    VálaszTörlés
  5. Szeletben volt a tarja, és állítólag konfitáltam, kéhlekszépen :-D De nem biztos :-S

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...