2011. szeptember 7., szerda

Grill

Még a múlt hónapban ikeáztam magamnak egy grillserpenyőt, és azóta annak a bűvöletében élek, tehát hetek óta kb. az a főzés, hogy csirkét, vagy tarját, vagy zöldséget, vagy sajtot grillezek magamnak az okos és szép serpenyőmben, aztán szecskára vágok hozzá valami zöldséget, oszt' jó'van. De nem baj, majd megunom :-D

Tegnap viszont kivételesen lecsót főztem. (És grilleztem hozzá csirkemellet az okos és szép serpenyőmben :-)

3 megjegyzés:

  1. jaj, ez az a nehéz, öntöttvas féle darab? már régen szemezek vele:)

    mik a tapasztalataid? tényleg "grilles" lesz benne a cucc? nem nehéz kezelni? vagyis egyáltalán HOGYAN kell kezelni?

    nem ég meg benne a hús? és még ezer más kérdés vár a sorára:)

    van kedved írni róla pár szót? Köszi :)

    VálaszTörlés
  2. Neeeem, hanem csak ilyen bevonatos alumínium, vagy mi. Kezelni nem nehéz (csak tárolni, mert böszme), és szerintem grilles lesz a cucc - a füstszagot leszámítva, de igazából az nekem annyira nem hiányzik :-)

    Őszintén szólva még nem tapasztaltam ki... megpróbáltam teljesen olaj nélkül sütni benne, de egy kicsit odaragad a cucc akkor az aljában a bordákhoz. Valami mégiscsak kéne, de akkor meg az olaj ég oda... talán majd azt olajozom be konkrétan, amit sütök. Az első oldala mindig szép lesz, de mivel utána már van az alján odaragadt cucc, a másik oldala többnyire szerintem megég egy picit. Még az is lehet, hogy fordítás előtt gyorsan kitörölgethetném egy jó vastag papírgombóccal a serpenyő alját...

    Most sok mindent nem tanultál tőlem, de hát én magam is gyakorlófázisban vagyok még :-)

    VálaszTörlés
  3. ajjaj, ezek miatt halogatom én is :)

    a bevonatosok nálam hamar leamortizálódnak, pedig nem bizgetjük fémmel, de sokszor még a mosogatószivacsot sem bírják a kényesebb jószágok :)
    és a nehéz vas sem lehet sokkal jobb, ahogy másoktól hallom, azt is gondozni kell, kenegetni, mifene...mégiscsak igaza lesz a férjemnek, aki szerint semmilyen kütyü nem kell már a konyhába :)

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...