2011. október 25., kedd

"Egyszer-meg-lehet-enni" szendvicskrém

Sokszor húzott már ki a slamasztikából a fagyasztott mexikói zöldségkeverék. Főztem már belőle levest, főzeléket, tettem tésztára, rakott mittudoménmicsodába, töltöttem húsba, palacsintába, meg leveles tésztába is. Ma szendvicskrém lett belőle, mert kivételesen az a helyzet állt elő, hogy véletlenül van itthon kenyér, viszont nincs semmi rávaló.

Már-már szégyen leírni, annyira egyszerű... valamennyi mexikói zöldséget egy egész kevés vízben megfőztem, fűszereztem, aztán a vizet leöntöttem róla, helyette beleraktam egy kanál tejfölt, és nekiestem a botmixerrel.
A kenyeret megpirítottam, és aztán jó sokat rápakoltam a zöldségkrémből.

Nem volt rossz, de jó sem, mert erősebben kellett volna fűszerezni. Sebaj, az egyik szendvicsemre tettem egy kis ketchupot, a másikra meg néhány pötty majonézt, nehogy már túl egészséges legyen :-D Azért ki fogom még próbálni többféle fűszerrel, meg mondjuk krémsajttal is egész biztosan, szerintem úgy kifejezetten finom lehet.

Egyébként a vega húgomnak is jó lesz majd néha, amikor már ég az arcom, hogy mindig sajtos szendvicset kap, amikor havonta egyszer itthon van.

5 megjegyzés:

  1. És ha olajjal törnéd össze, mint a padlizsánkrémet? Az se lehet rossz.

    VálaszTörlés
  2. Játékban volt az olaj is, sőt, a paradicsompüré is. Most a tejfölös változat nyert, de még sorra kerülhet más is.

    VálaszTörlés
  3. Köszi! Még dolgozom majd rajta, de jó lesz. Huginak egyszer csináltam cukkinikrémet is, az tök jó lett, csak nem emlékszem, mit raktam bele :-D

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...