2012. február 7., kedd

Recycling, avagy hogyan főztem végül rakott tarhonyát

Ha jól emlékszem, az egész azzal kezdődött, hogy volt a fagyasztóban egy fél csirkemell, meg egy doboz lencsefőzelék, és valahogy nem gondoltam őket teljesen összeillőnek. Vettem inkább a főzelékhez egy csomag virslit, de persze nem fogyott el, le is fagyasztottam a maradékot.

A csirkemellből lecsós csirke lett kuszkusszal, de maradt még lecsó.
Akkor összedobtam egy kis lecsós virslit tarhonyával, csak hát sok lett a tarhonya.

Bánatosan pislogtam befele a hűtőbe, hogy akkor ebből most mit, és eszembe jutott az a fél szál kolbász, amit a nagymamám mentett el nekem a hétvégén. Még gyorsan megfőztem két tojást, és a továbbiakban pontosan a rakott krumpli játékszabályai szerint jártam el, csak éppen tarhonyából.

Nem tudom, milyen lesz, mert még a sütőben van, de nehogymár ne legyen ehető.
Ja, és van itthon uborka is :-D

9 megjegyzés:

 1. Maris, ez király ötlet. Még akkor is, ha esetleg nem jönne be. De szerintem jó lesz, mert a görögöknek van ilyen rakott tésztás ételük (pastitsio, ha jól emlékszem), csak azon van besamell is.

  VálaszTörlés
 2. Majd mindjárt megkóstolom :-D

  VálaszTörlés
 3. Jelentem, a dolog akár működhetne is, csak máskor sokkal több tejföl kell bele. Vagy rá. Több, mint amennyit a krumplis verzióhoz használ az ember.

  VálaszTörlés
 4. Vagy besamel, mert liszt, vaj és tej mindig van itthon, de a tejföl csak speciális esetekben (ha előre veszek). :o)

  VálaszTörlés
 5. Nálam olyan nem fordul elő, hogy nincs tejföl :-)
  Olyan, hogy nincs vaj, vagy kevés a tej, annál gyakrabban :-D

  VálaszTörlés
 6. jaj, nagyon tetszik ez a folyamat-leírás, hogy hogyan jutottál el a rakott tarhonyáig:)
  és persze, maga a rakott tarhonya is tetszik, igazi "marisos" étel: teljesen hétköznapi összetevőkből sosem hallott kaja, ami ráadásul finom is:)))

  VálaszTörlés
 7. hát nem vagy semmi - nálunk, ha marad valami, sorban állnak a kutyák meg macskák, hogy még véletlenül se újrahasznosítsam....

  VálaszTörlés
 8. Én itt a tizedik emeleten nem tartok kutyát-macskát, viszont egyszemélyes háztartást vezetek, és csóró vagyok. Meg aztán aki egyszer kollégista volt, az kaját ki nem dob soha többé :-)

  Most például muszáj lesz rövidesen valami rántott bigyót csinálnom, mert összegyűlt egy rakás száraz kenyércsücsök, és le kéne reszelnem prézlinek :-)

  VálaszTörlés
 9. Most találtam a blogodra! nagyon tetszik !

  VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...