2012. március 14., szerda

Gyümölcsmentés

Hétfőn reggel elfogott a bőség zavara, és túl sok mindent vásároltam össze az aznapi gyümölcsnapra.
Persze, tudom, a hét többi napján is ér gyümölcsöt enni, de valahogy olyan maflán válogattam, hogy minden egyszerre, és túl gyorsan kezdett megromlani.
El kellett használni a készletet sürgősen.

Így lett először is banános-epres-körtés turmix (csak tejjel), aztán meg mangós joghurt (sok szottyadt mangó, egy pohár lejáratközeli natúr joghurt még az antibiotikum korából - mindkettőt az utolsó pillantban mentettem meg).

Finomak, és ha valakinek hozzám hasonlóan pont nincsen utaztatható (= jól záródó) pohárkája vagy flakonja, akkor akár egy kisméretű befőttesüvegben is lehet őket szállítani, de persze nem kötelező.
Aki nálam egy kicsit többet tartózkodik a lakásában, és nem hurcolja magával a hátán reggelente gyakorlatilag az egész napi ellátmányát, az természetesen otthon is elfogyaszthatja a fincsi tejes vagy joghurtos turmixokat :-D

4 megjegyzés:

  1. jaj, én is sokszor járok így...az üzletben olyan vonzó a könnyű és tavaszias, egészséges gyümölcssalátára, joghurtos biszbaszkákra gondolni... aztán otthon... hát legyen elég annyi, hogy fentiek ritkábban nyernek:)))

    nagyon irigy vagyok a gyümölcshétfőkre!!!

    VálaszTörlés
  2. Lillácska, ne irigykedj, szállj be, ha van kedved :-)

    Egyszer régen, amikor kipróbáltam a 90-napos diétát, olvastam, hogy azoknak, akik dühöngő őrültté változnak, ha egész nap csak édes ízű dolgokat esznek (gyümölcs... ugye...), azt javasolják, hogy kapjanak be pár szem sósmogyit-mandulát-kesudiót, ilyesmit. Nyilván nem ipari mennyiségben, de belefér.

    Ez egy elég klassz kiskapu ám, én is kihasználom ;-)
    Más napokon ugyanis nekem tiltólistás mindenféle ilyen rágcsa :-D

    Szóval így tényleg nem olyan nehéz ám! :-)

    VálaszTörlés
  3. Nem tudom elképzelni, hogy képes lennék egész nap csak gyümölcsöt enni. Persze ki kellene próbálni. Inkább majd hétvégén próbálom, mert a munkahelyemen nem akarok agresszív lenni az éhségtől :-) A mangó milyen? Annyira szeretném megkóstolni, és még nem mertem megvenni, félek h ízetlen, fanyar, savanyú... Az olajos magvak miért vannak tiltólistán? Na azokat bátran, kétmarokkal eszem :-P

    VálaszTörlés
  4. A mangó mangózíű :-D Leginkább talán az őszibarack ízére emlékeztet, csak valahogy "gyantás" (de ez most ne rettentsen el, finom, csak nem tudom szebben meghatározni :-)
    A legkevésbé sem fanyar és savanyú, olyat vegyél, ami már nem zöld, hanem sárgás-pirosas, és hagyd még puhulni pár napig. Ha már könnyen be tudod nyomni, akkor biztosan érett.

    Az olajos magvak azért vannak tiltólistán (a hétfőket kivéve), mert dagadt vagyok. Persze hétfőnként is dagadt vagyok, de a gyümölcsnapba belefér pár szem mogyoró, és így nem kell helyette mondjuk kolbászos szendviccsel kompenzálnom a sós ízek hiányát. Azért az nagyobb pofont adna a gyümölcsnapnak :-)

    Ja, és szerintem én meg hétvégén, otthon nehezebben bírnék ki egy gyümölcsnapot. A munkahelyen feladat van, pörgés van, jobban megy az idő, kevesebbet gondol az ember a következő étkezésre, mint otthon :-D

    Ha esetleg kipróbálod, majd szólj, hogy milyen volt!!!

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...