2013. július 5., péntek

Kamu gyros, de nagyon gyorsan

Gyrost vacsoráztunk tegnap otthon. A csirkemellfilé ára miatt, amit vettünk hozzá, nem annyira lehetne válságkonyhás recept, de ha azt vesszük, hogy az átlagos állampolgárnak nemcsak pénze, de ideje sincs sok, akkor viszont tökéletesen ideillik.

A konyhaszekrényben pár napja felfedeztem egy csomag elfelejtett tortilla-lapot, igazából innen jött az egész gyros-ötlet. Amúgy van tortilla a CBA-ban folyamatosan, olyan 500-600 Ft körüli áron. Nyilván meg lehet csinálni otthon is, mert barlangrajz egyszerűségű, de ami már egyszer otthon van, azt úgyis fel kell használni :-D

Vettünk görög fűszerkeveréket, de csak a tesztelés miatt, hogy legközelebb már ne kelljen, hanem az otthon rendelkezésre álló fűszerkészletből meg lehessen oldani az ízesítést.

Kis vékony csíkokra vágtam a csirkemellet, befűszereztem görögösre (állítólag), és kevés olajon pikkpakk megsütöttem. Közben felszecskáztam a hűtőben épp rendelkezésre álló zöldségkészletet (paradicsom, uborka, kínaikel, lilahagyma). Egy pohár joghurtba belenyomtam egy gerezd fokhagymát, és gyakorlatilag meg is voltam az előkészületekkel.

Az összeállítás úgy történt, hogy egy serpenyőben csak úgy szárazon átmelegítettem egy tortilla-lapot (egyrészt mert úgy nem olyan merev, és könnyebb vele dolgozni, másrészt meg hogy meleg legyen :-D ),  tányérra fektettem, rápakoltam annyi húst meg zöldséget, amennyivel még úgy gondoltam, hogy össze bírom tekerni. Kicsit megöntöztem fokhagymás joghurttal, valahogy összehajtogattam, aztán megpróbáltuk megenni. Maszatolós egy kaja, még a hamburgernél is lehetetlenebb kulturáltan megenni, nem is tudom, a török kajáldákban hogyan tudják olyan klasszul megcsinálni.... nekünk gyakorlatilag az első falatnál szétesett.  De fincsi volt, hamar elkészült, és talán elég könnyű is ahhoz, hogy ideális vacsoraétel legyen.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...