2011. június 23., csütörtök

Cukkinis trükkök

Hát itt jó nagy csend van mostanában.
Biztos mindenki nagyobb összeget örökölt, és ezért már nincsen válságban a konyhájuk :-)
(Bárcsak ez lenne.)

Én meg utálom egyedül csinálni a közös blogot, tehát tulajdonképpen duzzogok és sztrájkolok - biztos sok mindenkit meghat és érdekel -, de most egy kicsit beszüntetem a sztrájkot, mert kitaláltam két tök jó cukkinis ragut tésztához, és azokat azért le akarom írni :-D
Egyébként a CBA-ban 199 volt a héten a cukkini. Magyar!!!

Első: karikákra vágott cukkinit (helyes kis zsenge cukkinik voltak, mittudomén, 20-25 cm-esek, és a felét használtam fel egy adaghoz) picikét elősütöttem egy kevés olajon, és megfűszereztem (ezt nyilván lehet egyénileg :-) Kiszedtem, aztán a maradék olajba gorgonzola-kockákat dobtam, szétnyomkodtam, és megvártam, míg kicsit olvadni kezd, akkor hozzákevertem 2-3 kanál tejfölt, és amikor rottyant egyet-kettőt, visszatettem a cukkinit, és kész is volt.

Második: megpirítottam pár karika kolbászt, kiszedtem, félretettem. Ugyanebbe a serpenyőbe tettem a cukkinikarikákat, és őket is megpirítottam kicsit. Kolbász vissza, kis löttyontés passzírozott paradicsom, só, bors, picike cukor, meg kakukkfű ment bele. Egy-két perc forralás után késznek nyilvánítottam.

Az első jobb. Csak mondom.

3 megjegyzés:

  1. Jól van na! Nálam figyel egy kapros túrós lepény fénykép, csak lusta vagyok. :o(

    Ma meg zöldbabfőzelék volt, az meg már volt itt.

    VálaszTörlés
  2. Jó, hogy feltetted, finom, ötletes

    VálaszTörlés
  3. Az első nagyon szimpatikus!

    Csak mentségül: nálam csak válság van, konyha nincs , a saját blogom is haldoklik...:-(

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...