2011. október 26., szerda

Újrahasznosítás a fagyasztóból

Ezúton jelentem: a hétre kb. befejeztem a főzést, mekkora istencsászárság, hogy mostanában egy kicsit előre dolgoztam, és eltettem a maradékokat!

A múltkori kakaslevesből maradt hús, ezt lepakoltam a fagyasztóból a sima hűtőbe, holnapra kiolvad, ma meg nagyjából tíz perc alatt főztem hozzá egy kis paradicsommártást (olaj -> liszt -> világosbarna -> passzírozott paradicsom -> kever -> víz -> még jobban kever -> só, cukor -> rotyog -> kész). Van még egy kis maradék krumplipüré is, de tekintve, hogy azt még vasárnap főztem, nem biztos, hogy holnap (csütörtökön) még meg kéne enni, ámbár majd megszagolom, meg ilyenek, és ha se a színével, se a szagával, se az ízével nincs baj, akkor szerintem meg lehet enni, ha pedig előbbiek közül bármelyik is kicsit gyanús, akkor meg nem.
Szóval ez lesz holnap.

Meg borkóstoló, ahonnan későn jövök haza, tehát nem főzök, viszont pontosan tudom, hogy van két szelet rántott hús a fagyasztóban (sógornőmtől kaptam a múltkor, mert sokat csinált), ehhez előkaptam a jolly joker zöldségkeveréket, és megpároltam egy kicsit. Ha már nyitva volt a passzírozott paradicsom, öntöttem a zöldségre is egy keveset, szerintem finom tőle. A holnapot kibírja a hűtőben, pénteken meg majd jól megeszem.

8 megjegyzés:

  1. Na, ez a jó! Hát ilyen szakácskönyveket kellene írni, ilyen zárójeleseket. Semmi lacafaca, semmi figyelemelterelés, hogy végül már ne is tudja az ember lánya, hogy hol tart, hanem csak egy ilyen folyamatábra, és simán leköveted a lépéseket.
    Maris, azonnal védesd le, különben meglásd, holnapután visszavigyorog rád valami könyvesboltból, méregdrágán.
    Így, az ismeretlenből is kalapot emelek, őszinte elismerésem jeléül! :)
    Juli

    VálaszTörlés
  2. Juli, tedd vissza a kalapodat nyugodtan, ez a fajta leírás hátrányosan megkülönbözteti a kezdő konyhatündéreket, akik netán innen szeretnék megtudni, hogy kell paradicsomszószt főzni :-D Bár azt hiszem, egyelőre nem tolonganak :-D

    VálaszTörlés
  3. Pedig már látom magam előtt... Esetleg meg sem kellene jelennie nyomtatásban, hanem terjedhetne mailben, mint egy powerpointos körlevél. :-)
    Tolongás? Nem akarok huhogni, de élheti még reneszánszát a válságkonyha!
    Egyébként fürgén kiírtam magamnak egy féltenyérnyi fecnire a paradicsomszósz folyamatábráját, és kiragasztottam szem elé a konyhapult fölötti csempére. Hol csinálnám meg ezt egy szakácskönyvvel??? :-D

    VálaszTörlés
  4. Juhhééééjjj, mindig örülök, ha valakinek sikerül ötletet adnom :-D

    VálaszTörlés
  5. ajj, képzeld, ezen a héten nekem is sikerült "alig" főznöm:)
    hétfőn csináltam egy nagy kondér pörköltet, és nagy részéből székelykáposzta lett, két napra. szerdán a maradék pörkölt feléből zöldborsós-húsos-tejszínes tészta lett, végül ma palóclevessé lényegült a legvége, ezt is két napig esszük... annyira ügyes vagyok:)))

    VálaszTörlés
  6. Annyira ügyes vagy! :-)) És a palócleves annyira jó ötlet, kéne is majd pörköltet főznöm, hogy képezzek egy kis maradékot :-D

    VálaszTörlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  8. rajta:)))

    ééés nagyon finom is volt, ééés gyakorlatlanabb családtagjaim fel sem ismerték, hogy "egész héten pörkölt volt"... :)

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...