2012. február 17., péntek

Idő nincs , kukoricafőzelék van

A kukoricafőzelék tök hülyén hangzik, pedig most az egyszer kivételesen nem én fejlesztettem ki valami konyhaszekrény-söprögető kajaválság idején. A kaposvári főiskolán adták a menzán, ott találkoztam vele először, és utoljára is, mert aztán máshol sosem. Azóta párszor már kihúzott a slamasztikából, mert nem is tudom, van-e még egy olyan kaja, amit ennyi idő alatt össze lehet dobni.

Így: egy kevés vajat melegít az ember a lábosban, és beleönt egy doboz lecsöpögtetett kukoricakonzervet. Kicsit kevergeti, aztán megszórja 1-2 kanál liszttel, és ezzel is jó alaposan elkeveri. Akkor most fel kell önteni tejjel (egy része lehet főzőtejszín is), megsózni, és megint csak kevergetve felforralni, és addig főzni, míg besűrűsödik, és elmúlik a lisztíze. Egy kis petrezselyemtől szebb is lesz, meg finomabb is.

Ennyi.
(Meg még sült virsli, vagy akármi, és lehet is enni/dobozolni. A menzán egyébként mindig rántott párizsi volt hozzá, vagy csibefasírt, esetleg hamburgerhús, persze a mirelit förmedvény típusúból.) Egyszer próbáljátok ki szerintem.

3 megjegyzés:

  1. Jó lehet ez kukorica, régi polgári szakácskönyvben is szerepel a zsenge kukorica-főzelék. Sajnos, mi a héja-rostja miatt nem tudjuk enni - régen a munkahelyi ebédem sokszor kukoricakonzerv volt, dobozból :-) Mi kímélőt eszünk, tegnap pl. zöldséglevest főztem, azaz rántatlan hamislevest zöldségekkel és a só egynegyede helyett leveskockával (ne vessetek meg érte). Aztán itthon darált, sovány lapockából fasírtot sütöttem kevés olajon, serpenyőben, hozzá főtt krumpli volt és pár levél fejessaláta, csak pár csepp citrommal - így szólt a "rendelés". Én mást ebédeltem, de vacsorára egy "hamburgert" ettem, hozzá salátalevél, levesben főtt zöldség, krumpli, csemegeuborka, apróra vágva, majonézzel. Mára maradt nekem fél liter leves zöldséggel, amit elmixeltem pár kocka krumplival krémlevesnek. Tehettem volna bele habarást, tejfölt vagy reszelt sajtot, de most nem tettem, nem kívántam. A saját ebédemet, ha csak lehet, mindig egy zöldségféle köré építem, lehetőleg a vacsorát is.

    VálaszTörlés
  2. maris:) hát ez a kukoricafőzelék tényleg nagyon hülyén hangzik:)))

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...