2012. április 3., kedd

Pár szelet sonka optimális felhasználása

Gondoltam, a melegszendvicset mindenki szereti, abból nagy baj nem lehet. Na de Finnyás Barátnő nem eszik ám AKÁRMIT, akkor veszek valami rendes sonkát, azzal legutóbb még nem volt semmi baja. Igen ám, de esélyes befutó volt még két vendég (akik végül nem jöttek), és hirtelen olyan kevésnek kezdett látszani a 30 dkg prágai sonka.

Ezért aztán összevagdostam kicsit a sonkát, feldaraboltam egy kocka vajat, és jól megküldtem az egészet a robotgéppel. Kevertem bele egy kis mustárt, ketchupot és borsot is, és máris kész volt a sonkás melegszendvics-krém. Sokkal több szelet kenyérre volt így elég, mint eredetileg lett volna.
Reszelt sajt a teetjére, be a retro alumínium party-grillbe, aztán már csak figyelni kell, hogy az ember időben kivegye, még mielőtt odaégne a széle.

Aki nem finnyás, az - gondolom - megcsinálhatja ugyanezt párizsiból is, és aki nem megy ki a világból attól, hogy a margarinnak olyan margariníze van, annak nem kötelező vajat tennie bele :-D Úgy már igazi válságmelegszendvics :-D

Ijesztésképpen elmesélem azt a melegszendvics-krémet, amit még apukám szokott kutyulni annak idején: kellett hozzá egy olyan ne-tudd-meg-mi-van-benne vagdalthús-konzerv, aztán egy nyers tojás, só, bors, mustár, MARGARIN (!!!), és ezt az egészet összekeverni, ez jött a kenyérszeletekre, meg sajt. Szerettük, de attól tartok, ma már inkább nem enném meg :-D

2 megjegyzés:

  1. Szerintem a legjobb melegszendvics krém, amit még ovis koromban a szadai oviban kaptunk: vagdaltús konzerv villával összetörve, tejföllel összekeverve, kenyérre rátesz, sütőbe betol, és sülés után kivesz. Ennek úribb változata a tejfölös-kolbászos melegszendvics. Mi a problémád az apukád féle kencével? (szerintem kevésbé gázos, m a Tescos virsli, amit én ugyan nem veszek (semmilyen virslit nem veszek), de sokan igen :-P)

    VálaszTörlés
  2. Kiskoromban még nem tudtam - és nem is érdekelt -, miből van a húskonzerv :-D (Meg a teszkós virsli :-)

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...