2012. április 21., szombat

Valamit mártogatni valamivel

V.I.P. vacsoravendégem volt tegnap, ezért úgy kellett kiválasztanom az ételt, hogy néhány szempontnak megfeleljen. Mégpedig:
1. Be kell vágódni.
2. Vega. (Jó, ez igazából nem gond.)
3. Ne kelljen az evésre koncentrálni, lehessen nyugodtan kempingezni a kanapén.

Azt elég hamar kitaláltam, hogy valamit mártogatni kéne valamivel.
Úgy döntöttem, hogy sütök ilyen naan-kenyeret Viki receptgyűjteményéből, meg összedobok hozzá párféle kencét.

Így is történt.
A naan-kenyeret fele-fele arányban sima- és teljes kiőrlésű lisztből készítettem, mert jó fej vagyok.
A receptet nézzétek meg az eredeti helyen :-D

A "kenőcsök" pedig a következők voltak:
1. Hummusz: konzerv csicseriborsó, vöröshagyma, fokhagyma, tahini, koriander, olívaolaj, só, citromlé.
2. Cukkinikrém: felkockázott és megsütött cukkini, grillfűszerrel és kakukkfűvel ízesítve, fokhagyma, citromlé, pár kanál tejföl.
3. Sültpaprika-krém: üveges sült paprika, (szerintem enyhén ecetes lében volt eltéve), konzerv hámozott paradicsom, lilahagyma, csipetnyi cukor.
4. Padlizsánkrém: padlizsán a sütőben megsütve, pirított hagyma, fokhagyma, olívaolaj, só, bors.

A legnehezebb része az volt, hogy minden elkészült krém után el kellett mosni a robotgép edényét :-D

Ja, almás pite is volt, de csak a szokásos: 1-2-3 pitetészta, leheletnyi prézli, sok lereszelt és kinyomkodott alma, kevés cukor, kevés fahéj. Már tegnap este se volt kutya, mára pedig még javult!

6 megjegyzés:

  1. Ez a Naan-kenyér biztosan jó lehet! Köszi! Ki fogom bróbálni! :)

    VálaszTörlés
  2. Majd meséld el, hogy jól sikerült-e! (Biztos jól fog! :-)

    VálaszTörlés
  3. Köszi ezt a bejegyzést! Nálunk kényszer(hó végén csak a férjem bátor) kerti parti lesz szombaton, be kell vágódnom ott is mondjuk egy kis mártogatós+ naankenyér.

    VálaszTörlés
  4. Hajrá! :-D De ha sokan lesztek, szerintem duplázd meg a naan-kenyérhez a hozzávalók mennyiségét. És mártogatóshoz is vannak még ötleteim, pl. avokádókrém, tojáskrém, tonhalkrém, de lehet konzervlencséből vagy vörösbabból is gyártani ilyesmit. Ja, és márványsajtosat is :-D

    VálaszTörlés
  5. Márványsajt, a kedvencem. Mivel csinálnád, tejföllel?

    VálaszTörlés
  6. Aha, tejföllel szoktam. Néha fokhagymát is teszek bele, de többnyire csak sajtot meg tejfölt.

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...