2012. szeptember 4., kedd

Padlizsános tojás? Az meg milyen?

Öcsém mesélte, hogy ő régebben azt hitte, utálja a padlizsánt, egészen addig, míg egyszer egy haverjánál padlizsános tojást kapott enni. Azóta szereti.
Én magam a padlizsánt már nagyon régóta szeretem, de magamtól sohaazéletbe' eszembe nem jutott volna padlizsános tojást készíteni.

De ezek után muszáj volt kipróbálnom, és tényleg nem rossz.
Mondjuk lehet ám, hogy inkább tojásos padlizsán :-)
Fogtam egy kis padlizsánt, meghámoztam, felkockáztam, kicsit megsütöttem serpenyőben, aztán ütöttem rá két tojást, ez volt a recept, slussz. Bedobozoltam, elhoztam ebédre, lesz hozzá sok paradicsom, meg egy tökmagos-sajtos buci.

Update. Amit még feltétlenül el kell mondanom: ez a kaja RONDA. A padlizsán megfogja a tojást, és hát mondjuk úgy, hogy ez nem tesz jót neki. Viszont tényleg finom. Egyre finomabb lesz. (Bár addigra elfogy :-P )

Update: kipróbáltam hagymával, borssal, ahogy Maria javasolta. Úgy is finom, de bevallom, nekem a "natúr" változat jobban ízlett. Aki gondolja, próbálja ki ezt is, azt is.

3 megjegyzés:

  1. Ha még egy kis hagymát is tettél volna alá, és jól megborsozod, akkor olyan lett volna, mint a velős tojás. Fenn van a blogomon. http://hzias2.blogspot.hu/2011/04/hamis-velos-tojas.html
    Tényleg nem szép, de őrülten finom, és nincs benne annyi koleszterin :)!

    VálaszTörlés
  2. Hű, a borsot én nem szeretem annyira, hogy bármit is jól megborsozzak, de a hagymán gondolkodtam ám! Csak mivel épp késésben voltam - és nem kicsit - , úgy döntöttem, most azzal nem vacakolok :-D

    De hogy valóban LÉTEZŐ ételt készítettem, hát ezt nem gondoltam volna :-)

    VálaszTörlés
  3. hétvégeken, ha ráérek 10 percre, szoktam lepirítani pár fej hagymát, kis üvegben egy hétig bírja, és mindig van készen:)
    sietős napokon már én is vetettem el receptet, ami úgy kezdődött, hogy egy fej hagymát apróra vágunk...:))

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...