2010. május 27., csütörtök

Hétköznapi levesünk

Ma egy gyors levest főztem: zöldborsó leves.
Úgy készült, hogy volt fagyasztott zöldborsóm, tisztítottam hozzá zöldséget, répát, karikára szeltem, én szoktam bele tenni néhány szem krumplit is. Kevéske zellert, zöldség és zeller zöldet.
Kicsi olajon megpárolom a zöldségeket, meghintem 1 evőkanál liszttel, két kávéskanál pirospaprikával, kicsit pirítom, és felöntöm vízzel. Fűszerezem a tavaly eltett ételízesítőmmel, frissen őrölt borssal, pici őrölt köménnyel, sóval. Addig főzöm, míg minden  megpuhul benne. Csipetnyi cukorral szoktuk fogyasztani.
Volt még pár gombóc fasírtunk, és sült krumplival komplett menüt alkotott. Nem fényképeztem, de így is fincsi volt.
Kérdés Altairhez: most árlistát is kellene készítenem? Ha igen, legközelebb kikalkulálom.
Ma kettőre megyek dolgozni, úgyhogy délelőtt még megcsináltam a bodza ivólevet, és felforraltam a bodza szörp szirupját is. Amikor hazajövök azt is összeállítom, hogy összeérjen.

2 megjegyzés:

  1. Elég, ha csak a lényeget számolod bele. Mondjuk a 100 Ft-nál többe kerülő ételt. Nálad szerintem egyszerűen a fagyasztott zöldborsót. :o)

    Itt a blogban a fejlécen van egy árlista felirat. Ha arra kattintasz, megnyitja a bevásárlószolgálatot és ott a kereséssel ki tudod keresni, hogy mennyibe kerül a zöldborsó. Sajnos a bébiételekkel fogja kezdeni, de legörgetve meg lehet találni. Nem baj, ha más márka, a lényeg a kiszerelés ára.

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...