2010. május 12., szerda

Ismétlés

Megint paradicsomos káposztát főztem.
Tudom, hogy korábban már beírtam ide.
De most sokkal jobban sikerült, eszerint.

A No Salty-féle recepttől két ponton tértem el:
- nem volt otthon paradicsomlé, csak dobozos passzírozott paradicsom, ezt használtam vízzel felesben hígítva. (És most már a paradicsomban főztem meg a káposztát, nem úgy, mint legutóbb.)
- én majdnem minden káposztás ételt telerakok őrölt köménnyel. Ebbe is adagoltam bőven.

Most is karajt vettem hozzá, de most nem szeletben, hanem egyben készítettem el: bedörzsöltem sóval és borssal, körbepirítottam olajon, aztán mellédobtam pár gerezd fokhagymát, öntöttem alá egy kis vizet meg egy kis fehérbort, lefedtem, és olyan egy-másfél óráig takaréklángon pároltam. Lehet, hogy kevesebb idő is elég lett volna.

4 megjegyzés:

  1. Paradicsomos káposzta: Nyami! Kömény rulez! Én még a pörköltbe is teszek, imádom. :o) A legjobb sós süti a leveles tészta kockák tojással megkenve és egész köménnyel megszórva.

    VálaszTörlés
  2. Hát, őőőő, izé. A sós sütik teteje az egy olyan hely, ahol mégsem szeretem a köményt :-D

    VálaszTörlés
  3. Nem hiszem! ;o)

    És a köményes sós stangli? (Lipóti pékségben: Csavart kifli)

    VálaszTörlés
  4. Nem is ettem még lipóti csavart kiflit. De lehet, hoyg lepiszkálnám róla a köménymagokat :-D
    Úgy látszik, az ételBEN szeretem, az ételEN meg nem :-D

    A pörköltbe meg KELL kömény, ez nem is volt kérdés.

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...