2010. május 6., csütörtök

Kolbászos-paradicsomos penne álmosan

Szeretettel köszöntöm "Kajásdoboz" című műsorunk kedves nézőit, a mai, negyvenkilenc és feledik számunkban azt fogjuk bemutatni, hogy ha tegnap este inni voltunk, ma reggel elaludtunk, és mégsem akarunk se a törökben, se a menzán ebédelni, akkor hogyan dobjunk össze pikkpakk egy gyors tésztás ebédet.

A héten ettem már halragut rizzsel, csilisbabot (szintén rizzsel, mert különben kevés lett volna), karalábéfőzeléket, ma tehát majdnem tiszta lelkiismerettel jöhet egy tésztás kaja.

Az elkészítés menete:
1) Kitámolygunk pizsamában a konyhába, és felteszünk egy fazék vizet a tésztának, sóval meg olajjal.
2) Felteszünk egy kávét.
3) Kinyitjuk a másik szemünket is, és felkockázunk egy fél fej vöröshagymát.
3) Megnézzük, van-e valami ígéretes hozzávaló a hűtőben, találunk is kolbászt, amit előveszünk, közben nem dörzsölgetjük a szemünket és az orrunkat hagymás kézzel. (De....)
4) Szemet törlünk, orrot fújunk, a kolbászból kábé tízcentis darabot vágunk, lehúzzuk a bőrét, és felaprítjuk.
5) Kis olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a kolbászt, pirítjuk egy darabig, felöntjük annyi passzírozott paradicsommal, amiről úgy látjuk, hogy pont egy adag szósz lesz belőle. Nyomunk bele fokhagymát, megsózzuk, picit megcukrozzuk, mehet bele kakukkfű is mondjuk, de nem is muszáj.
6) Amíg a szósz összefő egy kicsit, haladéktalanul megisszuk a kávét.

+1 ) Néha megnézzük, forr-e a víz: Ha igen, beleszórunk egy kis akármilyen száraztésztát és megfőzzük, majd leszűrjük.

Amikor minden kész, mehet a dobozba, zuhanyzás, öltözködés, húzás dolgozni. Aki elfelejt rá reszelt sajtot is szórni, az úgy járt.

1 megjegyzés:

  1. Hú! Én reggel a kakaót se találom, nem hogy hagymát kockázzak! Respect! :o)

    Ha ez vigasztal, sajt nélkül kevésbé hizlal. ;o)

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...