2010. augusztus 8., vasárnap

Paradicsomleves és káposztás tészta

Egyik se az a kifejezetten nagy durranás, de mindkettő finom, és hamar megvan. Mivel húsmentes, a húgom is megeszi.

A paradicsomlevesről már írtunk eleget, így csak megemlítem, hogy az volt a káposztás tészta előtt :-D

Káposztás tészta hozzávalói:
- 1 kis fej káposzta (kilója 199 Ft volt)
- fodros kockatészta
- só, olaj, (más rendes embereknek bors, én nem teszek bele, nem rontom el semmivel azt a jó káposztát :-)

Nem volt nagy káposzta, valamivel nagyobb, mint a két öklöm egymással szembefordítva. Mondjuk, mint egy nagyobb grapefruit.
Leszedtem a külső leveleit, először cikkekre vágtam, aztán pedig kivételesen nem kézi reszelővel reszeltem le, hanem a robotgéppel. Áááááá, alig gyorsabb..... :-D
Besóztam a káposztát, kicsit állni hagytam, aztán kinyomkodtam a levét. Akkor lábosban, hogy majd a tészta is beleférjen, olajat hevítettem, és pirítani kezdtem rajta a káposztát. (Lehet előtte cukrot karamellizálni, de én ezzel is úgy vagyok, mint a borssal: nem rontom el vele azt a jó káposztát :-) Vigyázni kell, és nem túl nagy lángon pirítani, hogy szép egyenletesen barnuljon, mert hajlamos helyenként megégni, máshol meg nyers maradni különben. Szóval inkább lassacskán, de szép egyenletes aranybarnára piruljon. Érdemes megkóstolni, és ízlés szerint utánasózni, mert ugyan kapott már sót, de annak egy része kifolyt a nyomkodáskor :-) Közben egy fazékban már lehet is főzni a tésztát. Ha a káposzta aranybarna, és a tészta is kész, akkor összekeverjük a kettőt, és kész.
Az emberek általában tesznek rá borsot vagy cukrot még tálaláskor is, de asszem, én más bolygóról jöttem.

3 megjegyzés:

  1. paradicsomleves mindig jöhet :)

    VálaszTörlés
  2. *áááááááá* a káposztás tészta az egyetlen étel, amelyet még akkor sem ennék meg, ha az éhenhalás fenyegetne (legalábbis asszem, de az igazat megvallva, még sosem álltam a küszöbén).

    szóval felölem lehet borsozva is, cukrozva is, én hozzá nem nyúlok. valami menzai trauma lehet, amelyre nem emlékszem - csak a káposztás tészta illatára, de az nekem elég is.

    a többi recepted nagyon okés, jövök majjd még olvasgatni;)

    ORsi, hamburgból, de nokedlis bloggal is;)

    VálaszTörlés
  3. Én borssal szeretem. Amikor először tálalták porcukorral nagyon furán néztem, de végül is úgy is megeszem.

    A menza nagyon gáz, a gyerekeket már én se kényszerítem a nyersen maradt főtt virslire meg a lecsós sertésszeletre hús nélkül. ;o)

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...