2012. június 15., péntek

Kevés alapanyagból 2.: Zöldborsós csirke

Lehet, hogy van már a bejegyzések között hasonló, de most a zöldborsó címkére rákeresve nem láttam, ezért beírom.

A csirkemell másik feléből lett.
Ezt nem szeletekre vágtam, hanem apró kockákra. Kevés olajon addig sütöttem a húskockákat, míg minden oldalon kifehéredtek, aztán megsóztam, óvatosan borsoztam, kevés vízzel felöntöttem (mert a sótól levet is engedett), és fedő alatt puhára pároltam. Akkor beleszórtam két kis marék zsenge zöldborsót, és tovább főztem együtt, de már fedő nélkül. A borsó annyira friss és még "gyerek" volt, hogy egy-két perc alatt máris megpuhult. Akkor felöntöttem egy kevés főzőtejszínnel, éppencsak felforraltam, és már kész is volt.

Rizst főztem hozzá.
Utána eszembe jutott, hogy a borsót a rizsbe is tehettem volna, és akkor a csirke csak tejszínes.
De igazából most ilyen lett, és kész :-D

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm a receptet, egyszerű volt elkészíteni, és nagyon finom lett! :)

    VálaszTörlés
  2. De jó, örülök, hogy sikerült, és ízlett is!

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...