2012. szeptember 28., péntek

Spenót tojással, all-in-one

Vannak ételek, amiket többféleképpen is szeretek, a spenót például majdnem ilyen: mindegy, hogy milyen tojás van hozzá :-)
(Értsd: tojáson kívül viszont mással NEM eszem meg. Ha nincs tojás, akkor inkább üresen.)

A héten kidolgoztam (hű, majdnem meg is erőltettem magam :-) egy olyan változatot, ami nemcsak, hogy zsírszegényebb, mintha tükörtojást sütnék, de ráadásul még eggyel kevesebb a mosogatnivaló edény is a végén.
Amikor a spenótnak a főzés végén már csak rotyognia kellett pár percet, akkor egyszerűen beleütöttem a tojásokat, lefedtem, és hagytam, hogy megfőjenek benne.
Nem 100 %-osan tökéletes a módszer, mert a nagy rotyogás közepette nem sikerült teljesen egyben maradniuk a tojásoknak, másrészt pedig a spenót eléggé hajlamos a leégésre, ha az ember lánya nem kevergeti elég serényen. Márpedig, ha tojást akarok főzni benne, akkor nem kevergetem olyan nagyon serényen :-) Végül azért nem égett le, de ehhez takarékláng kellett, meg lángeolsztó alátét is.

Közepes osztályzatot adtam rá magamnak, de ha a mosogatás minimalizálásra törekszem, akkor lehet, hogy máskor is fogom így készíteni.


2 megjegyzés:

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...