2012. november 9., péntek

Málnás-kávés csúnya bukta :-D

Nem-nem-nem, nem sütöttem buktát, csak rosszul sült el egy próbálkozásom.

Egyszer régebben kóstoltam egy málnás-kávés töltött csokit, amitől egyszer és mindenkorra belezúgtam ebbe az ízkombinációba. (Sajnos nem emlékszem, milyen csoki volt.)
Később kipróbáltam egy málnás-kávés rétegezett piskótát - kettévágott piskótalapot málnalekvárral töltöttem meg, felkockáztam, és kávépudinggal rétegeztem, ami annyiból állt, hogy tej helyett tejeskávéval főztem meg egy vaníliás pudingport -, ez is nagyon finom volt.

Ma reggel kivételesen vettem magamnak a munkahelyi büfében egy nagy pohár tejeskávét. Nagy részét már a liftben megittam, de még volt egy kevés a pohárban, amikor felértem a helyemre. Rendezkedtem, pakolásztam, és egyszer csak bevillant, hogy van egy kis maradék málnaszörpöm. Hűűűűűű, ez milyen finom lesz együtt!!!!! - és belekevertem egy kanálnyit a kávémba.

Aha, persze. A tejet a málnaszörp azonnal kicsapta, és förmedvény módon nézett ki. Ez egyébként azért lepett meg, mert emlékszem, hogy anyu csinált nekünk szörpös tejet régen, és annak nem volt semmi baja.

Mindenesetre legközelebb kipróbálom egy olyan kávéval, amibe nem igazi tejet, hanem kávéfehérítő port teszek. Mert az ízkombináció azért még mindig nyerő nálam. Ajánlom is mindenkinek kipróbálásra - csak hát inkább nem szörpös tejeskávé formájában :-D

2 megjegyzés:

  1. Annak a szörpös tejnek azért nem volt semmi baja,mert az a szörp direkt tejhez készült.Nagyon szerettük a lányommal együtt(összefutott a nyál a számban:)).

    VálaszTörlés
  2. Hű, hát én igazából nem emlékszem, milyen volt :-D csak az rémlik, hogy szörpös tej, de hogy miből... Gondolom amúgy, hogy nem a málna csapja szét a tejet, hanem a citromsav, amivel a szörpillát tartósítják, vagy mittudomén, mi célból rakják bele :-D

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...