2010. szeptember 3., péntek

Ötletbörze

Nem tudom, Ti, többiek, hogy vagytok vele, de én rendszeresen nézegetem az ételkiszállító cégek menüajánlatait. Főleg, amikor már nem jut eszembe semmi, amit főzhetnék, mert minden olyan unalmasnak tűnik.
Hosszú távon ez persze nem jelent megoldást, főleg azért, mert az egyhetes menüben sehol nem látom, hogy ugyanaz az alapanyag többször is előfordulna.
Márpedig otthonfőzéskor ez is szempont.
Persze változatosabb lenne az étrendünk, ha mindennap teljesen új alapanyagokkal dolgozhatnánk, de nem hiszem, hogy aki Válságkonyhát vezet, ne törekedne a maradékfelhasználásra, vagy a meglévő alapanyagok más formában történő elkészítésére.

Van kedvetek olyat "játszani", hogy viszonylag kevés alapanyag kreatív felhasználásával és újrahasznosításával mégis változatos heti étrendeket gondolunk ki?

Olyasmit gondolok, hogy ha hét elején szándékosan túl sok párolt zöldséget készítünk valamilyen hús mellé köretként, akkor a maradék egyik részéből lehet másnap krémleves, a többiből meg rakott tészta, és ha még mindig maradt, akkor zöldségfasírt egy főzelékhez.

Mit szóltok?

4 megjegyzés:

  1. Akkor csináljuk! Én hétfőn kezdem, illetve hétvégén, a tervezéssel, bevásárlólistával, shoppingolással.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is joo oetlet! :) (Taavirati stiilusban, eltuentek az eekezetek erroel a geeproel...)

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...