2010. szeptember 1., szerda

Vacsoraötlet pulykamellből

Salátát terveztem vacsorázni tegnap is, csak úgy magában (paradicsom, kápia és zöldpaprika, lilahagyma, római saláta, ketchupos-majonézes-tejfölös öntettel), aztán mégis kiegészítettem egy kis hússal.

Vettem pulykamellet az Intersparban, nem volt olcsó, viszont legalább jó sokba került: kilója kb. 1500 Ft. Az enyém nem volt egy kiló, mert "csak" 1300 Ft-ot fizettem érte. Kettévágtam, és az egyik felét egyben megsütöttem (jó lesz szendvicsbe, főzelékhez, vagy további salátába).

A másik felét viszont vékony és hosszúkás szeletekre vágtam, jól összepacsmagoltam zöld pestoval, egyenként egy-egy szelet bacont tekertem a húsdarabok köré, és egy kevés olajon addig sütöttem, míg a szalonna szépen megpirult.

A pesto - Spar sajátmárkás - 369 Ft-ba került, a 200 g-os Kométa bacon pedig 449-be. Mindkettőből maradt persze, majd kitalálok valamit, amihez fel lehet használni, pl. spagetti, hű, de belefáradtam a sok gondolkodásba.

2 megjegyzés:

  1. Tényleg fincsi volt, és a "baconkabátban" nem is szárad ki a pulykamell!
    Egyedül azon bosszankodtam, hogy ebbe a spáros pestóba beledaráltak valami fás szárú izét, tele van szálkával, és ki kell őket köpködni. Ejnye.

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...