2011. február 9., szerda

Tojáskrém reggelire

Nem tudom, mi történt nagyanyám tyúkjaival, de mostanában ipari mennyiségben tojnak. Küldött is a mama vagy ötven tojást.
Azt sajnos senki nem mondta meg a tyúkoknak, hogy a dátumot is nyomtassák rá a tojásra, ezért igazából fogalmam sincs, hogy pontosan mikoriak... jó lenne minél hamarabb elhasználni őket, biztos, ami biztos.

Tegnap meg is főztem kilencet, és tojáskrémet kutyultam belőlük, reggelire tökéletes (a nap folyamán később aztán már nemigen eszem kenyeret, amire rákenhetném).

A tojásokat lereszeltem a kislyukú sajtreszelőn, a nagyobbik lyukon reszeltem hozzá egy kis vajat is, mert elfelejtettem kiszedni a hűtőből :-) Adtam hozzá 1-2 kanál tejfölt, sót, borsot, meg mustárt. Már kész is volt.
Persze simára is mixelhettem volna, de én ilyen "szálasan" szeretem, anyu is mindig így csinálta :-)

A kilenc tojásból rengeteg lett, kb. két joghurtos pohárnyi (mármint nem a mikroszkopikus, hanem a tisztességes méretű Cserpes-joghurt pohara), nagyobb részét már el is ajándékoztam, mert elég gyorsan meg kell enni.

Nekem most ingyenes volt, de amikor bolti tojásból veszek ugyanekkora mennyiséget, akkor olyan 300 Ft :-)

2 megjegyzés:

  1. Hűűű hogy én ezt hogy szeretem,nem eszek kenyeret már egy ideje.Puffasztott gabonaszeleten szeretem lilahagymával vagy paradicsommal...mmmmmmmmmmm!

    VálaszTörlés
  2. Én meg a puffasztott bigyót nem szeretem :-) Inkább sokkal ritkábban eszem csak kenyeret, de olyankor igazit :-)

    Viszont a lilahagyma tök jó ötlet a tojáskrémhez, úgyis van még vagy 40 tojás.... borzasztó :-D

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...