2012. június 15., péntek

Szendvicskrémek hipphoppp

Voltak régebben (azt nem tudom, hogy még mindig vannak-e) ezek a Creme Bonjour - így hívták, ugye? - szendvicskrémek, és az igazat megvallva én szerettem őket, de mióta rosszabbul élek, mint négy éve, és ráadásul elkezdtem elolvasni az élelmiszerek címkéit, azóta ilyesmit nem veszek.

Viszont tegnap legyártottam a házi verziót.
Vettem negyed kiló túrót (kéccáé'), és elfeleztem, mert a bébi robotgépem dobozkájába nem fért volna bele az egész egyben. Jobb is volt, mert így legalább rögtön kétfélét is kipróbáltam!

Az első változathoz a túróhoz egy jó nagy evőkanál tejfölt, egy gerezd durván feldarabolt fokhagymát, valamennyi felszecskázott kaprot, és egy kis sót tettem a masinába. Zirr-zurr, összeturmixoltam, kész is volt, átkanalaztam egy kistálba. Utána rájöttem, hogy hülyegyerek vagyok, mert igazából az eredeti az kapros-uborkás volt, de akkor már nem tettem vissza még egy körre. Majd legközelebb megcsinálom.

A második változathoz túrót, tejfölt, sót, és egy jó evőkanálnyi reszelt tormát mixeltem össze.

Mindkettő nagyon finom, de szerintem egyértelműen a tormás a király!

7 megjegyzés:

  1. Ilyeneket én is szoktam, a zöldfűszeres a kedvencem, Wasa "kenyérrel"...

    VálaszTörlés
  2. lecsöpögtetett tejfölből szintén remek, lágy krémes kence lesz, bármivel ízesíthető

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó, a tormás sosem jutott volna eszembe magamtól!

    VálaszTörlés
  4. Lecsöpögtetett tejföl? Na, azt még ki kell próbálnom. De vajon mennyi marad egy nagy tejfölből csöpögés után? Kb?

    VálaszTörlés
  5. nem mértem még, de nem olyan kevés:)

    ha 20 %-osat veszel, abból alig csöpög ki, és jó sűrű krém marad belőle.

    Így: len konyharuhával kibélelek egy szűrőt, és beleborítom a tejfölt, egy lábos fölé teszem( ilyen melegben a hűtőbe),hátha akar azért csöpögni, nem keverem, nem zavarom egy éjszakán át.
    reggelre voila, kész a krém. Lehet turbózni, só, bors, köménymag, pirospaprika, zöldfűszerek, fokhagyma, dió( szuper!), aszaltszilva, aszaltparadicsom, bármi...
    ha cseréled a konyharuhát alatta, és még egy fél napot hagyod, lehet belőle sajtgolyót formázni, olajba tenni, vagy különféle őrleményekbe forgatva előétel, esetleg kréker kekszen, egy szem szőlővel átszúrva elegáns party-falat(kipróbált, bevált:))

    nekem a legközelebbi tormás lesz, kösz a tippet:)
    a kicsöpögött esetleges savó mehet levesbe, sütibe, kenyértésztába, szappanba:)

    VálaszTörlés
  6. igazából nem csak kibélelem a szűrőt a konyharuhával, de a tejfölt bele is bugyolálom, mint egy kis batyuba, így tudja a ruha beszívni a fölöst

    VálaszTörlés
  7. Meséld majd el, hogy ízlett-e a tormás! Én pedig kipróbálom szerintem a tejfölös változatot, és beszámolok!

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...