2012. november 26., hétfő

Céklafőzelék - elszúrtam, de az ötlet jó

Ezeket a téli zöldségeket (cékla, feketeretek, sütőtök, káposzta, ilyesmi) tényleg fillérekért hajigálják az ember után, ráadásul számomra megvan még az a másik hatalmas előnyük is, hogy imádom őket.
Mivel a "finom" meg az "olcsó" jelzők azért viszonylag ritkán járnak együtt, egy Válságkonyhában nagy hiba lenne, ha ezt az egybeesést nem használnám ki.

Szorgalmasan ügyködöm is azon, hogy minél több mindent kipróbáljak ezekből az alapanyagokból, aztán néha jól sikerül, néha kevésbé, de szerencsére ehetetlent még nem főztem.

A céklafőzeléknek se történt különösebb baja azon kívül, hogy baromi sok liszttel habartam be, ezért vacak nyúlós lett, de ezt azért nem lesz olyan nagyon bonyolult legközelebb jobban eltalálni :-)
Tulajdonképpen semmi mást nem csináltam, mint krumplit meg céklát felkockáztam, sós és picikét cukros vízben puhára főztem, aztán tejszínes habarást tettem bele.
Nagyon finom, annak ellenére, hogy az állaga kissé a tapétaragasztóra emlékeztet :-D
Legközelebb jobban figyelek a lisztre - legyen inkább kevesebb, az a főzeléknek is jó, meg nekem is.

Amúgy meg fasírt van hozzá.


3 megjegyzés:

  1. Érdekes kombináció, cékla és krumpli, de azt hiszem izgat a dolog, úgyhogy egyszer ki fogom próbálni én is. :)

    VálaszTörlés
  2. Én elég gyakran párosítom krumplival a karakteresebb ízű zöldségeket, hogy ne legyenek olyan "durvák", pl. a zellerkrémlevesbe is teszek, sőt néha a sütőtökbe is.
    A mostani eset emellett még arról is szólt, hogy ott fonnyadozott három kis nyomi krumpli a hűtőben. Másra nem elég, valamibe bele kell summantani, mert kidobni tilos :-D

    VálaszTörlés
  3. Én mostanában nem is habarok semmit, hanem leöntöm a levét, botmixerrel pürésítem a zöldséget és teszek bele egy kis tejfölt/tejszínt. Teljesen más íze van így a kelkáposzta főzeléknek...
    A céklát sütve nagyon szeretem, ha úgy turmixolom le, akkor sülét céklakrémlevest kapok? :-D

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...