4 főre nyilván eszembe se jutna így készíteni, de most több szempont vezérelt:
- ne kenyeret egyek vacsira lehetőleg,
- meleg legyen,
- pillanatok alatt elkészüljön.
OK, aki negyed 8-ra ér haza, az alapvetően felejtse el a vacsorát, de 3 óra körül ettem egy narancsot kefirrel, aztán tornaórán voltam, aztán meg szétfagytam, és jajdenagyon odavoltam bármiért, ami ehető.
Gondoltam, egy paradicsomleves pont megfelel.
Ebből készült:
- egy doboz konzerv hámozott paradicsom
- fűszersó, cukor, bazsalikom, kakukkfű
- maradék sajt utolsó csücske
Így:
A botmixerrel nekimentem a konzervparadicsomnak, egy egész kis vízzel a dobozát is alaposan kiöblítettem, és hozzáöntöttem, így kb. fél liter sűrű paradicsomlevet kaptam. Feltettem melegedni, ízesítettem fűszersóval, bazsalikommal, kakukkfűvel, és egy kevés cukrot is tettem bele, mert savanyúnak találtam. Épp csak felforraltam egy picit (csak a fazék szélénél bugyborékolt; olyankor már forr hivatalosan?)és már kész is volt. A levesestálka aljára szórtam a felkockázott sajtot - szegény nyomorult trappista feszengett az elegáns szerepben, csak olvadt, nyúlt, de íze nemigen volt - ámbár választék sem, szóval kuss. A sajtra öntöttem a nagyképűen olaszosnak nevezett levest, és jól megettem. Sűrű volt, laktató, kellemesen átmelegített, és nem került sokba.
Egy konzervparadicsom kb. 200 Ft körül lehet... mármint a "gazdaságos".
Simán megvoltam zacskósleves-árból.
- ne kenyeret egyek vacsira lehetőleg,
- meleg legyen,
- pillanatok alatt elkészüljön.
OK, aki negyed 8-ra ér haza, az alapvetően felejtse el a vacsorát, de 3 óra körül ettem egy narancsot kefirrel, aztán tornaórán voltam, aztán meg szétfagytam, és jajdenagyon odavoltam bármiért, ami ehető.
Gondoltam, egy paradicsomleves pont megfelel.
Ebből készült:
- egy doboz konzerv hámozott paradicsom
- fűszersó, cukor, bazsalikom, kakukkfű
- maradék sajt utolsó csücske
Így:
A botmixerrel nekimentem a konzervparadicsomnak, egy egész kis vízzel a dobozát is alaposan kiöblítettem, és hozzáöntöttem, így kb. fél liter sűrű paradicsomlevet kaptam. Feltettem melegedni, ízesítettem fűszersóval, bazsalikommal, kakukkfűvel, és egy kevés cukrot is tettem bele, mert savanyúnak találtam. Épp csak felforraltam egy picit (csak a fazék szélénél bugyborékolt; olyankor már forr hivatalosan?)és már kész is volt. A levesestálka aljára szórtam a felkockázott sajtot - szegény nyomorult trappista feszengett az elegáns szerepben, csak olvadt, nyúlt, de íze nemigen volt - ámbár választék sem, szóval kuss. A sajtra öntöttem a nagyképűen olaszosnak nevezett levest, és jól megettem. Sűrű volt, laktató, kellemesen átmelegített, és nem került sokba.
Egy konzervparadicsom kb. 200 Ft körül lehet... mármint a "gazdaságos".
Simán megvoltam zacskósleves-árból.
Igazi vészmenü! ;o)
VálaszTörlés