2010. június 10., csütörtök

Lucskos káposzta apa módra

Megint határidős munkám van, Apának meg kiderült, hogy délutánra nincs tanulója, - nem ér rá - így bevállalta, hogy főz.
Vettünk némi oldalast és egy kis fej káposztát. Az oldalas 899 Ft volt egy kg, de kb. a fele sem került a kajába. A káposzta is kb. 100-150 Ft, tehát bírható tétel.
Lucskos káposztát főzött belőle: feltesszük főni vízben a megmosott oldalast. A káposztát feldaraboljuk, és amikor a hús már majdnem megfőtt, beletesszük azt is főni. Sózzuk, borsozzuk, köménymag, ételízesítő kerül bele. Amikor megfőtt, én úgy szeretem, hogy ha a csont kifordul, tejfölös habarást teszünk bele, átrotyogtatjuk kicsit, és lehet tálalni.
Frissen sütött kenyérrel, amit én délelőtt betettem dagasztani, apa pedig kisütötte, isteni finom volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...