2010. június 5., szombat

Szombati ebéd

Ma igazán egyszerűre fogtam a dolgot, sárgaborsó levest főztem füstölt kolbásszal, és palacsintát sütöttem.
Sárgaborsó leves: feltettem főni egy nagy fazékban egy csomag sárgaborsót, miután megmostam. Fűszereztem ételízesítővel (tavaly tettem el), sóval, borssal, fokhagymával, egy fej vöröshagymával. Tettem bele paprikát, paradicsomot - fagyasztottat. Amikor már majdnem készen volt, beleraktam a kolbász darabkákat, csípős füstölt kolbászból, újabban szeretjük a csípőset megint. Nem szeretek rántást tenni bele,
úgyhogy azt nem is tettem, hanem csak úgy megszórtam a tetejét kevés pirospaprikával.
A palacsintát a szokásos módon sütöttem 1 l tejből, 5 tojással, és dióval, illetve kakaóval töltöttük.
Igazán kevés költséget emésztett ez a menü: a sárgaborsó 200 Ft volt egy csomag, 1000 Ft-ért vettük a kolbászt, kg-ját, 4 szál volt benne. Egy fél szálat használtam fel, egyéb ízesítők voltak itthon. Ez kb.325 Ft, maradt vacsorára is.
A palacsintához 1 l tej 165 Ft (Lidl tipusú) 5 db tojás (ajándékba kaptam). Összesen: 165 Ft. Most nézem csak, tényleg nem volt drága. Szeretek úgy vásárolni amikor tudok, hogy többet veszek, és elteszem, legyen itthon. Tavaly így jártam el. Egész télen, de még most is sokmindent megtalálok a spájzomban. Mostanság próbálok olyan kajákat főzni, hogy felhasználjam a tartalékaimat.

Aki tudja, kérem válaszoljon, mitől van az, hogy a diófánk csak kevés levelet hozott az idén. Talán pihen? Próbálom elhitetni magammal, hogy túl fogja élni. Finom, vékony héjú termése van, nem kellene kipusztulnia.
Biztosan, csak pihen.

1 megjegyzés:

  1. Nálunk is hasonló volt tegnap: lencseleves húsvétkor lefagyasztott maradék sonkával.

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...