2010. július 21., szerda

Egész jó sült hús

Senki más nem főz? Jó, tudom-tudom, mindenki nyaral.
Én nem nyaralok.

Tegnap - a "gombhoz a kabátot" módszer alapján - azon törtem a fejem, hogy mit kéne enni ahhoz a hű-de-nagyon-jó kovászos uborkához, és rájöttem, hogy sült húst.
Mostanában annyi csirkét ettem, hogy lassan már kapirgálni kezdek, inkább valamilyen disznóhúst szerettem volna, elslattyogtam tehát a piacra, szépen (értsd: bután) néztem a hentes bácsira, és felvázoltam, hogy egyben szeretnék húst sütni, mit ajánl. Hát a slussz, az jó lesz. Lehet egyben sütni, meg szeletben, meg még rántani is. Mondom, OK, én ugyan nem tudom, hogy mi az a slussz, de ha azt mondja, hogy jó lesz, akkor jó lesz, és megvettem a kb. 70 dekás darabot, nagyjából egy ezresért.

Hazavittem, meggondoltam magam, mégis szeletekre vágtam, lábosba pakoltam, megsóztam, megborsoztam, megszórtam őrölt köménnyel, tettem rá még egy összevágott paradicsomot, egy paprikát, egy vöröshagymát, pár gerezd fokhagymát, meg a maradék egy maréknyi kockázott bacont, amit a hűtőben találtam. Felöntöttem ennyi vízzel,ami ellepte, aztán közepes lángon, fedő alatt el is pároltam róla jól. A végére teljesen zsírjára sült, tök jó puha lett.
Csak kicsit elsóztam...
És tényleg nem volt hozzá köret, csak kovászos uborka :-D

2 megjegyzés:

  1. Kovászosu. és sült hús a legjobb párosítás

    VálaszTörlés
  2. Tényleg jó!!!! Csak mindkettőt elsóztam, de legalább szomjas leszek tőle nagyon, és iszom eleget, mert ezzel amúgy is gondjaim vannak :-D

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...