2010. szeptember 26., vasárnap

rakott sajtos patisszon



A múltkor rakott sajtos csirkemellet csináltam, és mivel néhány napja ott árválkodott egy patisszon, ezt is megcsináltam ugyanazzal a módszerrel. Nem lett rossz,  amit sajnálok, hogy nem tettem bele egy kis hagymát, lehet hogy még dobott volna rajta. Mivel a patisszon eléggé íztelen , jó erősen kell fűszerezni. Ha nem vagy vegetáriánus feldobhatod egy kis baconnel, sonkával  is, kibélelve vele a tálat, vagy a rétegek közé csempészve.

Nagyétkű húsimádóknak nem fog bejönni, nálunk is csak én ettem, de szerintem  nem rossz ötlet.

Hozzávalók:

1 db patisszon
2 db tojás
reszelt sajt
liszt
tejföl
só, bors, őrölt rozmaring
esetleg bacon

Elkészítés:

A patisszont meghámozod , kimagvalod, felszeleteled mintha rántani szeretnéd. Jól befűszerezve állni hagyod. Aztán egy kisebb jénait kiolajozol. A tökszeleteket először belisztezed  majd a felvert tojásba , és a reszelt sajtba hempergeted. ( én csak az első réteget szoktam panírozni a sajttal, utána már csak reszelem a rétegek közé.) Rétegezed a tálba amíg el nem  fogy.A végén a megmaradt tojást összekevered néhány kanál tejföllel, sózod-borsozod és rákened a tök szeletek tetejére. Lealufóliázva, közepes lángon pirosra sütöd, langyosan szeleteled.

A költségeket nem tudom, sajnos, A tök nálunk termett, a két tojás meg a kb. 20 dkg sajt ára a számottevő, a többi elhanyagolható szerintem.

1 megjegyzés:

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...