2010. január 31., vasárnap

Heti áttekintés újból

Altair a héten kilógott a sorból, és túlságosan menő kajákat főzött, Gabi meg olyan mélyre süllyedt a tél utálatában, hogy még a konyhájáról sem hajlandó beszélni (legalábbis remélem, hogy nem a srácok betegek megint).

Maradok én, mint megbízhatóan csóró házitündér... öööö.... boszorkány.

Nekem nagyon tetszett, ahogy a Beépített Dietetikusunk jól megkritizálta a heti menümet, így szívesen alávetném magam megint egy efféle értékelésnek.
Semmivel nem voltam jobb, mint múlt héten, ráadásul megint ki is lengtem. Íme.

Hétfő:
Ebéd: gyros a menzán, csirkehúsból, főleg káposztával, meg egy kicsi pitával, 600 Ft (lecsábítottak volt főiskolai csoporttársak, annyira nem bántam)
Vacsi: juhtúrós karfiol, amit ebédre vittem volna :-)

Kedd:
Reggeli: sajtos szendvics.
Ebéd: juhtúrós karfiol
Vacsi: ööööö..... kenőmájasos kenyér....öööö.... nem hat órakor...

Szerda:
A reggeli almáspite volt.
Ebéd: Töltött krumpli, megint almás pite
Vacsi: paradicsomleves

Csütörtök:
A reggeli kenőmájasos kenyér volt.
Ebéd: töltött krumpli
Vacsi: kukorica-krémleves (nem én főztem, der Medve hozta nekem)

Péntek:
Ebéd: chilis bab (minden nélkül, se rizs, se kenyér, se semmi, mer' ehhez minek)
Vacsi: házilagos sült pulykamáj kacsazsírban, fehér kenyérrel, ó, jaj nekem, meg a koleszterinszintemnek, sőt megittunk a csajokkal 2 üveg bort is, nem ám hatkor, hanem nyolckor

Szombat:
Reggeli: még mindig kenyér májjal
Ebéd: chilis bab, de most tejföllel!!!
Vacsi: virsli, 3 db (de kenyér nélkül), mert egész nap nem voltam képes lemenni vásárolni, és más nem volt itthon, csak máj meg kenyér :-)

Vasárnap: hát, meg kell enni a májat meg a kenyeret SAJNOS :-)
Ebédre igyekszem valami nagyon könnyedet és keveset kitalálni
Vacsi: unokatesóméknál szülinapi..... majd próbálok nem túllőni a célon

A reggelikre nem mindig emlékszem, de úgyis majdnem mindig valamilyen kenyér. Tízórai és uzsonna általában maradt a gyümölcs és/vagy kefir, de a héten kétszer turmixot vittem, egyszer banánosat, egyszer epreset, az mirelitből volt.

Na kérem, megmaradok? (Tudom, fél kilót megint fogyhattam volna, HA...., és DE..... :-)

Altair:
Hát, még ha nem főztem volna pénteken majdnem hiába... :o) Szerencse, hogy bárány mégsem volt, csak kacsacomb, mert azt kevesebből megúsztuk.

A heti májfogyasztásod alapján a becsült vas és B12 vitaminbeviteled minden bizonnyal megfelelő volt, vasraktárak feltöltve és ilyenek. Sajnos a zsírraktárakat is igyekeztél feltölteni. ;o)

Pedig mindebből még hétfőn semmit sem lehetett sejteni. Személy szerint én úgy gondolom, hogy a gyorskaják közül minden kétséget kizáróan a gyros a legegészségesebb: Sok-sok natúr csirkehúsi (vagy bárány vagy marha vagy mi?), sok-sok zöldséggel, amiben még magas C-vitamin tartalmú savanyúk is vannak és némi plusz szénhidráttal, amelyet a kicsike pita jelent és az étel telítőértékét adja. Az öntetet inkább ne firtassuk, de maradjunk annyiban, hogy én a joghurtosban nem látok kivetnivalót. :o)

Kedden nem ettél húst, de a juhtúró teljes értékű fehérjének számít, úgyhogy üsse kő. És azért itt szögezzük le, a kenőmájas inkább ipari zsírnak számít, némi májjal...

Szerdára már számodra is egyértelművé vált, hogy a juhtúró, mint olyan a megfelelő Ca-bevitelen kívül elég egyhangú és unalmas menü? Talán ezért vacsiztál paradicsomlevest inkább? Na, de hogy még csütörtökre is jutott juhsajt! :o) Medve változatosságot csempész az életedbe, meg kell tartani! Kukoricakrémleves? Hm! Komolyak a szándékai! :o)

És ez olyan jó hatással is volt rád, hogy isteni finom chilisbabot ebédeltél - nyamiii! Már a leírás alapján teljesen megéheztem és akkor még tegnap fényképet is mutattál róla... Szerinted szép dolog ilyet tenni egy fogyózóval? (Januárra nem sikerült a 2 kg, csak 1). Így aztán a vacsoratájéki kilengésedről nem ejtünk szót, bár Maris, 2 l bor? Ejnye, hallottál már az alkoholabúzusról? ;o)

Egyébként, ha például csak egy májacskát ettél meg és vékonyan kented májaszsírral a vékony fél szelet kenyeredet, akkor OK. :o)

Sose írod, hogy miből mennyit eszel, pedig az is fontos.

A pénteki buli tekintetében a szombati menü bocsánatos bűn, hiszen legalább felkeltél. :o) Én például a "születésnapi buli" után másnap 11-ig aludtam.

Ebédre egy kis hideget javasolok, mondjuk, mit szólnál némi sült májhoz egy kis kenyérrel? ;o)

Maris:
Az van, hogy én simán megenném még ezt a májat napokig, de talán tényleg sok a jóból, egyszer azt olvastam, hogy jó-jó, egészséges, de két hétnél gyakrabban mégse kéne enni (és gondolom, nem egy hétig egyfolytában). A kenőmájas után a pulykamáj kacsazsírban,,az a vendég csajok gyors és népszerű etetésére lett kitalálva, kár hogy szégyellősek voltak, és így ehetem egyedül tovább. A 2 üveg bort négyen ittuk, naaaaaaa :-)

A kukoricából is sok volt a héten, de ajándék kukoricalevesnek ne nézd a fogát, a chilis bab pedig akkor már készülőfélben volt, nem akartam lestornózni, és egyébként sem volt más itthon. Hó vége van, fizetés egy hét múlva.

Igen, igen, itt láthatóak az egy személyre főzés meg a csóróság és a felhasználási kényszer(aki egyszer kollégista volt, ételt ki nem dob soha többé) hátulütői.

Jövő héten előreláthatólag térdig járok majd a zöldborsóban, épp az előbb vettem egy kilót.

De legalább újabban már iszom is...

3 megjegyzés:

  1. :oD Én se dobok ki semmit, most például csütörtök levest fogok enni, pedig pénteken készítettem és már vasárnap van.

    Azért csütörtök leves, mert amikor a Knorr látványkonyhájában láttam, rájöttem, hogy ilyet én is tudooook. El is készítettem, aztán újra és akkor Fiam-11 (akkor még 5) méltatlankodott: Dehát ma nem is csütörtök van! Mert - mint kiderült - félreértette a sütőtök-levest és elsőre még elment, de másodjára már tisztázni akarta, hogy most miért kell megint ilyet ennie. :o)

    VálaszTörlés
  2. Na az én heti menümet nem is tudom, merjem-e leírni! :)

    VálaszTörlés
  3. Merjed csak, pont az a lényeg, nem? Meg ne csak én legyek kiosztva :-)

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...