2010. június 20., vasárnap

A hopp és a kopp

Eredetileg Badacsonyba szerettünk volna menni a hétvégén, de nem volt túl meggyőző a meteorológiai jelentés, Badacsonyban meg fázni nem jó (kipróbáltuk, tudjuk), így nem kockáztattunk, inkább átváltottuk a programot egy jó kis közös főzőcskézésre a cimborákkal.

Ezek készültek:
- zöldbableves (új sárga- és fehérrépával, rengeteg petrezselyemzölddel, "fehéren", tejfölös habarással)
- serpenyőben sült tarja (előzőleg bepácolva olaj, mustár, fokhagyma, pirospaprika és tarkabors keverékébe)
- sütőben sült újkrumpli
- vegyes zöldsaláta
- poharas cheesecake (alul morzsolt zabkeksz és vaj, robotgéppel összedolgozva, rajta tejszínhab és mascarpone zselatinfixszel szilárdítva, legfelül apróra vágott cseresznye és meggy vegyesen
- meccsnéző pite, leánykori nevén quiche lorraine (hagymás-szalonnás verzió)

Minden hozzávalót a csarnokban vettünk, nem számolok, drága volt, de kirándulás helyett most ezzel kényeztettük magunkat egy kicsit.

A jövő héten aztán fentiekből kifolyólag nadrágszíj-húzás következik, és tojásos nokedli, spenót, meg gombapörkölt szerepel a tervek között. Ami nem baj, mert ezeket legalább annyira szeretem, sőt még jobban is, mint a tarját, és a gyomromnak se lesz tőlük semmi baja :-D

2 megjegyzés:

  1. Zöldbableves - mondasz valamit!

    VálaszTörlés
  2. Ugyehogyugye? Csak én azon mérgelődtem, hogy a piacon a friss zöldbab pont kétszer annyiba kerül, mint a mirelit. De hát "feelingje" van, na :-D

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...