2010. október 11., hétfő

Variációk paprikáskrumplira

Ki ne ismerné a paprikáskrumpli receptjét. De leírom nálunk hogy készül, és mivé lehet változtatni.

Kell hozzá krumpli, hagyma, kolbász, pirospaprika, só, egy fél szottyadt paprika, egy fél paradicsom és víz.
A hagymát kis kockákra, a kolbászt karikára vágom és együtt teszem fel sülni. Mikor a hagyma megszottyadt, akkor jöhet rá a darabolt krumpli, a pirospaprika, összeforgatom és felöntöm vízzel. Megsózom, és mehet bele a paprika és paradicsom is. Készre főzöm.
Mi tejföllel esszük, mert isteni. Ha marad belőle egy kevés, akkor nokedlit lehet hozzá szaggatni és szintén tejfölösen enni. Vaaaaagy krumplifőzit is lehet belőle csinálni. Csak a paprika és paradicsom helyett babérlevelet vagy majorannát rakjunk bele. De főzeléknél kisebb darabokra vágom a krumplit.
Ha nem szeretitek tejfölösen, akkor ha kicsit össze kell törni, kockatésztát főzni mellé, összekeverni és kész a krumplistészta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...