2010. október 26., kedd

Mustáros-hagymás csirke

Ez eredetileg egy Stahl-recept, meg ezen kívül egy csomó mindenkinél kering a neten is, de hátha valaki még nem látta. Pedig érdemes megjegyezni, mert nemcsak egyszerű és olcsó, hanem még finom is, de tényleg :-D

Vettem egy csomag csirke-felsőcombot (5 kis darab volt benne, ha minden igaz, akkor kb. olyan haccá forintért), és amikor már marhára meguntam gondolkodni, hogy mit készítsek belőle, akkor lett ez. Az eredetiben nincsen fokhagyma, viszont van benne fehérbor, de az nálam most valahogy nem volt. (Ez már egyébként világvége-közeli állapot, amikor nálam nincs otthon bor :-)

Az én hozzávalóim:
- csirkecomb, nekem ugye az 5 darab
- 3 vöröshagyma (meg egy fél lila, a hétvégi zsíroskenyerezésből maradt)
- 2 gerezd fokhagyma
- mustár (most csak sima globus, amúgy dijoni, és legjobb a magossal!)
- só, bors, kakukkfű, olaj

Előmelegítettem a sütőt, szándékaim szerint 180 fokra. Megsóztam és megborsoztam a csirkecombokat. Kerestem egy olyan lábost, amit sütőbe is lehet tenni (tehát nem műanyag a füle), ebben olajat forrósítottam. Megpirítottam a csirkecombok mindkét oldalát, elég nagy lángon. Közben a hagymákat félkörökre vágtam. Mikor a combok megpirultak, kiszedtem és félreraktam őket, a helyükre pedig ment a hagyma kicsit szottyadni, az összezúzott fokhagymával, és egy kis kakukkfűvel együtt, már jóval kisebb lángon. Amikor kellőképpen szottyadtnak ítéltem, belenyomtam némi mustárt, lehetett - mondjuk - 2-3 evőkanálnyi, felöntöttem egy bögre vízzel, még a biztonság kedvéért kevertem bele egy kis ételízesítőt (olyan vegetám van, amiben nincsenek adalékanyagok), aztán visszapakoltam bele a csirkecombokat, letakartam alufóliával, és beraktam a sütőbe kb. 3/4 órára. Utána leszedtem a fóliát, és még negyedóráig anélkül sütöttem.

Főztem hozzá iszonyatos mennyiségű, azaz két szem krumplit :-)
Néhány evésre elég lesz, épp most láttam be, hogy nekem egyszerre 2 felsőcomb sok.

A csirkén kívül minden összetevő az "ingyenes" kategóriába tartozik :-D

2 megjegyzés:

  1. Tényleg fincsi lett, ma is hoztam belőle, csak krumpli helyett rizzsel.
    Aztán most már valami zöldségesre vágyom, elég a vérengző húsevésből néhány napra.

    VálaszTörlés

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...