2010. október 5., kedd

rizstallér



Az ötlet az e heti Nők Lapjából való, az eredeti Bereznay recept ott olvasható.
Változtattam rajta néhány dolgot: egyrészt kevesebb tojás került bele, másrészt a nagyobbik fiam zöldségutálata miatt egy répát reszeltem bele a paprika helyett, mert ez kevésbé feltűnő, de azért mégiscsak ad neki egy kis színt. ( harmadrészt nem volt itthon paprika...)

Szóval összekevertem kb. 40 dkg maradék főtt rizst, 2 egész tojást meg egy maradék tojásfehérjét, egy  finomra reszelt répát, kb. 5 dkg reszelt sajtot,1 közepes hagymát szintén reszelve,  némi finomra vágott petrezselyemzöldet . Sóztam -borsoztam, fokhagyma poroztam. Kicsit hagytam állni, aztán olajban gyerek tenyérnyi tallérokat sütöttem belőle. Amikor az olajba teszed hajlamos szétesni, óvatosan kell vele bánni, de ha az egyik oldala már megsült akkor már könnyen meg  lehet fordítani.

Én szépen rájártam, és tartárba mártogatva eszegettem, a gyerekeknek közepesen ízlett, a férjem kiakadt tőle :-) Szóval, ízlések és pofonok különböznek, de maradék rizs felhasználásnak szerintem jó ötlet.

2 megjegyzés:

Mi rotyog a Te fazekadban?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...